2022-10-05 2469 瀏覽
╹𝘼𝙧𝙩𝙚𝙢𝙞𝙨 & 𝘼𝙥𝙤𝙡𝙡𝙤 - 灣仔 Wan Chai ╹ #tori灣仔ʅ@artemisandapollohk 係少數喺香港搵到嘅希臘地中海菜🇬🇷對於呢個cuisine唔熟悉嘅我 今次真係大開眼界😍餐廳嘅裝修簡約 氣氛cozy 適合知己談心約會🤍ʅ🦐 Prawn Saganaki ($168) (7/10)打卡-able嘅火焰蝦🔥牛油香味濃郁🧈🫕Saganaki Platanos ($128) (8/10)鐵板上嘅羊奶芝士🧀+橘子醬🍊出奇地夾而味道清新✨完全唔油膩!🐙Calamari ($108) (8/10)口感有啲似港式大排檔嘅酥炸墨魚🤣而配上tzatsiki(青瓜酸乳酪)同辣醬dip 就成為咗富中東菜特色嘅小食🫶🏻ʅ📍 Artemis & Apollo灣仔月街9-11號地下ʅ#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #hkislandfood #wanchaifood #wanchai #wanc
#tori灣仔
對於呢個cuisine唔熟悉嘅我 今次真係大開眼界😍
餐廳嘅裝修簡約 氣氛cozy 適合知己談心約會🤍
打卡-able嘅火焰蝦🔥
牛油香味濃郁🧈

鐵板上嘅羊奶芝士🧀+橘子醬🍊
出奇地夾而味道清新✨完全唔油膩!

🐙Calamari ($108) (8/10)
口感有啲似港式大排檔嘅酥炸墨魚🤣
而配上tzatsiki(青瓜酸乳酪)同辣醬dip
就成為咗富中東菜特色嘅小食🫶🏻
📍 Artemis & Apollo
灣仔月街9-11號地下
ʅ
#hkig #hkiger #hkigshop #hkigfood #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #hkcafe #hkiger #hkcafe #foodie #hkislandfood #wanchaifood #wanchai #wanchairestaurant #咖啡店 #打卡 #假日好去處 #香港美食 #香港美食地圖 #灣仔餐廳 #灣仔美食 #港島美食