2023-07-13 69 瀏覽
📍尖沙咀海港城港威中心 Check-in-Taipei📍呢排冇得去台灣,但又想食台灣食物,呢一間Check in Taipéi 就滿足到我!之前見人哋食佢嘅鳳梨酥麻糬蛋撻,已經覺得好吸引,今日就嚟拜一拜會!💕經典魯肉飯食台灣嘢不得不吃嘅係魯肉飯,唔好睇佢好似好細碗,其實超級飽。魯肉好香口,好夠味,肥瘦分明,用嚟配飯食真係好開胃!💕紅燒牛肉刀削麵牛肉肥美,有濃郁嘅牛味,配上口感彈牙嘅刀削麵,同埋香濃嘅牛肉湯,好好食嘅一碗台式牛肉麵。💕鳳梨酥麻糬蛋撻專登嚟食嘅鳳梨酥麻糬蛋撻,好有創意,將港台兩樣特色小食擺埋一齊,既有口感煙韌,又有鳳梨酥嘅酸酸甜甜,加上蛋撻嘅奶香,鬆脆嘅外皮,係一個好令人驚喜嘅配搭!冇嚟錯!💕木瓜牛乳新鮮木瓜加牛奶嘅配搭,好靚嘅顏色,唔會太甜,但又有木瓜牛奶嘅香滑,正。💕閨蜜叫咗一杯Cocktail,係威士忌加烏龍茶,幾得意!環境好舒服,有卡位坐,私隱度十足。服務態度都好好👍🏻!
📍尖沙咀海港城港威中心 Check-in-Taipei📍

💕經典魯肉飯

💕紅燒牛肉刀削麵

💕鳳梨酥麻糬蛋撻

💕木瓜牛乳

💕閨蜜
叫咗一杯Cocktail,係威士忌加烏龍茶,幾得意!

環境好舒服,有卡位坐,私隱度十足。服務態度都好好👍🏻!