2022-11-08 41 瀏覽
港式燒味絕對係我all-time favourite 😍疫情前無論去完邊度旅行返嚟都要食一碗燒味米粉有時喺其他地方食過燒味就覺得香港嘅燒味冇人能及叉燒燒鵝永遠係我嘅首選雙拼配搭有次係荃灣廣場食飽飽行出去出面嘅大壩街見到一間裝修四正既燒味舖,決定搵日有機會再試一試😋=====================餐廳位置喺荃灣廣場附近如果荃灣地鐵站出要行大概10至15分鐘,荃灣西鐵站出就會快啲大壩街係一條食街多國菜式嘅餐廳都有喺度搵食好方便!今次一行二人叫咗一個雙拼燒味米粉同埋一個雙拼燒味飯下午茶時間係兩點至5:30價錢相對實惠單拼$48雙拼$51一個下午茶餐包送老火湯同餐飲有誠意!總共叫咗兩個餐1️⃣蜜汁叉燒拼燒鵝飯2️⃣玫瑰豉油雞拼燒腩仔湯米粉四款燒味都相當高質燒味發燒友approved☑️- 燒腩仔皮脆肉嫩,分層明顯🟡-叉燒好出色,肉質嫩滑淋滑,唔會乾,肥瘦適中👍🏻-脆皮燒鵝,鵝肉嫩滑油香重,唔錯唔錯,配上黃梅醬,係佢啦係呢隻味啦!😋😋-玫瑰豉油雞絕對值得一試,估唔到呢個做法會令豉油雞多一份令你難忘嘅風味,咁岩比中脾位我,好好味😍兩個人試咗四款燒味啱晒我呢啲乜都想試既為食人😂下次如果行開嗰邊都會想

港式燒味絕對係我all-time favourite 😍

=====================
餐廳位置喺荃灣廣場附近
大壩街係一條食街
多國菜式嘅餐廳都有
喺度搵食好方便!

今次一行二人叫咗一個雙拼燒味米粉同埋一個雙拼燒味飯
1️⃣蜜汁叉燒拼燒鵝飯
2️⃣玫瑰豉油雞拼燒腩仔湯米粉
四款燒味都相當高質
燒味發燒友approved☑️
- 燒腩仔皮脆肉嫩,分層明顯🟡
-叉燒好出色,肉質嫩滑淋滑,唔會乾,肥瘦適中👍🏻
😋😋

兩個人試咗四款燒味