KABOOM

2023-11-21 101 瀏覽
呢間餐廳 係男朋友話要帶我encore嘅之前紀念日曾經嚟過 喺天台位睇住幻彩詠香江chill過😆呢次我哋再次光臨 就試下坐返室內感受下有咩唔同睇住調酒師落力調酒 就好似睇緊表演咁😆******************************食物s:🦆Damn Pissed Off ($128/Glass)Vodka, Passion Fruit Puree, Pineapple juice with Ginger Flavour鴨仔造型嘅Cocktail 好可愛🥰 飲落甜甜地 有花果香味 酒味唔算重 好啱女仔飲🍸Tonight Is Gonna Be A Good Night! ($128/Glass)Vodka, Prosecco, Elderflower Liqueur, Lemon Juice with Elderflower Flavour調酒師好比心機擺盤 睇見心情都靚啲😉 呢杯酒味相對比起鴨仔果杯重少少 但都尚可接受🦪Tom Yum Coconut Scallop Carpaccio ($128)選用北海道帶子 肉質好滑身 以冬蔭公醬汁配合青檸汁調味 味道好夾 而且好有新鮮
呢間餐廳 係男朋友話要帶我encore嘅
之前紀念日曾經嚟過 喺天台位睇住幻彩詠香江chill過😆
呢次我哋再次光臨 就試下坐返室內感受下有咩唔同
睇住調酒師落力調酒 就好似睇緊表演咁😆

食物s:

🦆Damn Pissed Off ($128/Glass)
鴨仔造型嘅Cocktail 好可愛🥰
飲落甜甜地 有花果香味 酒味唔算重 好啱女仔飲

調酒師好比心機擺盤 睇見心情都靚啲😉
呢杯酒味相對比起鴨仔果杯重少少 但都尚可接受

($128)
選用北海道帶子 肉質好滑身
以冬蔭公醬汁配合青檸汁調味
味道好夾 而且好有新鮮感❣️

🌮Deep Sea Tacos ($138)
外皮脆身 餡料豐富
有蝦、三文魚籽、青瓜粒、洋蔥碎
配上泰式冬陰功味沙律醬汁 更添美味

[IMG:5

🍝Penang Laksa Bucatini Pasta with Assorted Seafood ($198)
叻沙醬汁嘅意粉 味道非常fresh 好喜歡呀❣️
選用飲管粉 比平時食到嘅意粉較粗 口感幾特別
海鮮非常足料 青口都有成3隻 吸滿叻沙醬汁 非常惹味
大蝦3隻 新鮮美味 肉質仲好彈牙添💕

🐮Grilled Prime Rib Eye Steak (10oz) ($388)
牛扒超大塊 感覺比10oz更多😍
叫咗Medíum Rare 牛扒油脂豐富 肉質夠腍
廚師有特別將牛扒燒燶邊 呈現外脆內軟狀態
有別於平時出面食開嘅牛扒跟磨菇汁
呢度跟配嘅係泰式醬汁 食落酸酸辣辣咁
配菜豐富 有粟米仔、蕃茄仔、盧荀、椰菜仔等等

小結:

今次喺Bar枱坐可以睇住調酒師調酒係另一種感覺