2020-08-12 4127 瀏覽
繼西九 Hooman by the Sea之後的第二間分店 Superhooman🥳選址位於天后清風街 Tuve Hotel 樓下本身已經好喜歡TUVE的房間設計 而cafe門口設計同酒店風格都好match 十分欣賞✔️ 大門用上鐵板 仲刻意留有少少生銹痕跡 很有藝術感室內牆上貼有「清風徐來」的提字 match哂清風街🍃.眾所周知Hooman by the Sea最出名就係熱狗 估唔到喺Superhooman都有得食 (最近Menu先加上去的!!)如果嫌西九太遠 而家嚟港島都試到🤤.🔸Superhooman 豐盛早餐(加烤雞) $128 (+$15)🔸果然係豐盛早餐 貪心的我仲加咗烤雞 一個人食應該會超飽😛雖然食材都係平時常見嘅類別 但係食得出用料高質最令我驚喜嘅係竹炭多士 咬落勁脆 卜卜聲如果炒蛋可以嫩滑啲就更出色了🙆🏻‍♀️額外加嘅烤雞份量都唔少 肉質說不上超嫩多汁 但香烤味重 以$15黎講很okay~.🔸牛油果班尼迪克配醃三文魚 $108🔸相信大家平時都食唔少 但要整得好食都頗有難度個人超喜歡Superhooman的poached egg 熟成度just perfect 😍醃三文魚上
選址位於天后清風街 Tuve Hotel 樓下

🔸牛油果班尼迪克配醃三文魚 $108🔸
相信大家平時都食唔少 但要整得好食都頗有難度
醃三文魚上面仲有少少魚子醬添!🤤

🔸鬆軟小班戟配懷舊山楂士多啤梨汁及雪糕 $88🔸
Superhooman做得幾成功嘅事就係有一個非常signature嘅dish
幾乎每個人黎都會點 我都不例外
超可愛的外觀 打卡一流😎
班戟同班戟之間夾有一片香蕉 上面淋上山楂士多啤梨汁 中間係雲呢拿味雪糕
個人覺得佢的口感更加似迷你雞蛋糕

飲完超解渴 真係夏天必飲🤤

🔸琉球 $52🔸
由多種莓同橘子茶沖調 飲落相當清新refreshing 🍃
賣相亦好引人入勝
如果唔鍾意飲咖啡嘅朋友 十分推介飲佢哋嘅signature drink🍹