2018-06-23 764 瀏覽
今日發掘到一間非常有特色既餐廳,可以一邊享受Live Band,一邊打邊爐。今日黎呢度食,就係為左椰子雞煲🐣半份價錢$198。椰子雞煲係我心目中,已經完全取代傳統邊爐湯底,清甜解膩,當湯咁飲都完全冇問題☺️有多款醬料可以選擇,我毫不猶豫加左大量芫莤。漏斗上有說明雞煲既食用方法。雞肉份量都唔少,配上椰子肉,湯底更清甜。個湯終於煲滾啦!一打開蓋,一陣椰子香氣撲鼻而來,事不宜遲當然要飲啖靚湯先!店員仲好細心,會幫手隔去湯既油份。湯底清甜可口,椰子味濃郁,夠曬滋潤,如果呢個湯埋配埋粟米一定更正~而雞件口感嫩滑,煲耐啲應該會更入味。一邊享用美食,一邊享受音樂既盛宴~歌手聲音甜美,大唱耳熟能詳既廣東話流行曲,食食下野都忍唔住想跟佢一齊唱😂特級A4和牛。小($298)輕輕一淥就食得,牛肉味香濃,令人回味再三。打邊爐又點少得娃娃菜,蔬菜吸收曬椰子湯既精華,味道特別清甜,唔洗再另外點醬汁都好夠味。手打蝦丸同墨魚丸,口感爽口彈牙,真材實料。呢度既芝士丸零舍不同,外皮似年糕咁軟綿綿,咬落去口感煙un,入面仲有芝士會流出黎,幾特別。不過兩個人食咁多粒真係好飽呀!呢度既椰子湯底夠曬清甜,一啲都唔膩。而且配料選擇多

有多款醬料可以選擇,我毫不猶豫加左大量芫莤。

漏斗上有說明雞煲既食用方法。
雞肉份量都唔少,配上椰子肉,湯底更清甜。

特級A4和牛。小($298)
輕輕一淥就食得,牛肉味香濃,令人回味再三。

手打蝦丸同墨魚丸,口感爽口彈牙,真材實料。

呢度既椰子湯底夠曬清甜,一啲都唔膩。而且配料選擇多,仲有得聽音樂,難怪咁多棒場客,我走既時候幾乎已經坐滿人呢!