2020-12-19 277 瀏覽
好少嚟新蒲崗呢頭竟然俾我發現到一間隱世嘅小店外牆係清新嘅藍色入到去感覺好舒服店員好年輕有活力 親切有禮古怪唔得已經坐滿咗好人啦 裝修簡單但係氣氛係一流嘅 第一次呢我好幸運坐到卡位座位舒適 原來weekend都有set lunch嘅亦都唔貴嘅我感覺係一個澳洲風大大碟分量多而且 非常之好味 前菜食咗個棷子蟹肉牛油果他他牛油果夠曬熟好新鮮蟹肉配埋啲西芹感覺好清新另外仲配咗沙律同埋 waffles其實真係 brunch嘅感覺 煮菜我食咗個明太子鰻魚意粉好豐厚好飽肚但係都幾清新嘅我朋友食咗個 香草坪鐵板牛扒牛扒好嫩滑配薯條同埋好有營養嘅沙律感覺好似澳洲咁肉質非常之juicy 令我感覺好似返咗去我第二個家澳洲咁樣 飲品我嗌咗個好似甜品嘅提拉米蘇咖啡上邊係好似甜品咁樣下面係配咖啡嘅出奇之下好架好得意我鍾意呢一種亂咁點餐嘅驚喜覺得呢度啲嘢飲都係有質素有heart亦都唔係跟跟出面潮流嘅所有自創一格朋友點咗個咖啡果皮茶配蜜糖講真我都係第一次聽呀感覺有少少似茶但係咖啡嚟嘅配蜜糖又真係好夾好好飲 第一次用呢種咁嘅玻璃樽裝嘢飲好清新週六嘅下午 呢一個friend真係好surprise好清新好舒服 好似去咗個短短

手撕蟹肉牛油果他他

明太子鰻魚意粉

感覺好似澳洲咁肉質非常之juicy

上邊係好似甜品咁樣下面係配

咖啡嘅出奇之下好架好得意我鍾意呢一種亂咁點餐嘅驚喜覺得呢度啲嘢飲都係有質素有heart亦都唔係跟跟出面潮流嘅所有自創一格朋友點咗個咖啡果皮茶配蜜糖講真我都係第一次聽呀感覺有少少似茶但係咖啡嚟嘅配蜜糖又真係好夾好好飲 第一次用呢種咁嘅玻璃樽裝嘢飲好清新週六嘅下午 呢一個friend真係好surprise好清新好舒服 好似去咗個短短嘅假期咁樣

咖啡果皮茶配蜜糖
香草平鐵牛扒