第一次幫襯用openrice叫左外賣自取蟹黃油拌麵,我11:44am落order, 系統顯示12:00pm可取餐,我12:00已經係現場但見到冇外賣擺係度,咁唔緊要我繼續等。過咗5分鐘我入去問‘’請問有得攞未”, 換嚟嘅只係一句”出返去等”, 唔該都冇聲。結果我等到12:13先有得攞…我叫外賣自取就係為咗唔駛等,但結果都係要等十幾分鐘係咩玩法?等都算了,係咪可俾返啲禮貌講聲唔好意思呀,麻煩再等多一陣呀,而唔係命令個客人出返去等?除咗我之外,有一堆客都係等左好耐外賣而忍唔住開聲問嘅…用外賣自取都用左一段時間,基本上都好準時,未試過有食店會遲咁多。多客嘅餐廳唔只佢一間,但人哋就算遲都會禮貌地叫你等多陣。P.S. 其實個麵幾好食,但咁嘅服務態度真係冇下一次

P.S. 其實個麵幾好食,但咁嘅服務態度真係冇下一次
2022-08-10
13 分鐘 (外賣自取)
午餐