2018-01-12
今日行完有機農場賣場,行咗去深水埗搵食。👯♂️之前常常去深水埗,宜家轉咗工就少咗好多啦我地今日想食西餐,行到福榮街,見這間西餐廳好多食客,滿滿的一桌桌,野食都好吸引,咁就入去試下先環境好舒服,好大好多張枱,坐位又大又軟熟,正呀 好多藍色小燈在天花、又有蘭花的裝飾,好靚好浪漫喔餐排好多選擇,有馬來咖哩、湯金邊粉、意大利粉、焗飯等等,一定有一款夾唔同客人口味我今晚選擇了蜜汁豬手配意粉,媽媽選擇了煎鯛魚鰻魚汁配黑松露意大利飯。見好多客人食鐵板,好香好野🔥,熱騰騰哦,好似好吸引,價錢又唔貴,又大份抵食,下次要試一試前菜:餐湯配牛角包叫了一紅一白湯,紅湯好多料,酸酸甜甜加少少辣味,味道剛剛好,好開胃又多蔬菜及紅蘿蔔;白湯係南瓜湯,都幾好飲,甜味好足;配牛角包好特別好開心呀,好大個好鬆脆,一層一層的酥皮,好正哦!蜜汁豬手配意大利粉,好大份呀,大過個權頭✊🏻賣相勁吸引,顏色好靚,好香噴噴!外皮好脆,但不會乾,有一層甜甜蜜汁在外面,焗得剛剛好;內面豬手好腍好易咬,好多膠質,好正好滿足,喜歡豬手一定要試,係我食過最好食的焗豬手煎鯛魚鰻魚汁配黑松露意大利飯好抵食,好大份!魚煎得好靚,好大塊,無雪味好滑,上
之前常常去深水埗,宜家轉咗工就少咗好多啦
餐湯及牛角包
前菜:餐湯配牛角包
蜜汁豬手配意粉
蜜汁豬手配意大利粉,好大份呀,大過個權頭✊🏻
煎鯛魚鰻魚汁配黑松露飯
煎鯛魚鰻魚汁配黑松露意大利飯
好抵食,好大份!魚煎得好靚,好大塊,無雪味好滑,上面是鰻魚汁,配搭好特別;意大利飯軟硬適中,有好多配料,如:洋蔥、冬菇,令飯更有不同口感、更香口;
之後仲有每人一杯餐飲,餐的價錢唔貴,但質素好好,好抵好滿意哦