2018-05-27 96 瀏覽
到了傍晚, 我老婆開始有點肚餓,正當諗緊食乜嘢之際,行經基隆街時候見到,一間泰國菜,我們又想吃泰國菜,即刻入去試吓,呢度地點有點偏僻,但竟然食物令我出乎意料之外,我們當日點了 炒咖喱蝦 、木瓜沙律 、燒茄子 、冬陰公湯 、芝士蒜蓉包 、生蝦刺身 和一杯泰式咖啡,每一道菜都非常美味。咖喱炒蟹 咖喱非常出色 很有地道黃咖喱味 香甜帶有椰香味 大人小朋友也啱胃口,配上芝士蒜蓉包或者白飯 非常開胃 ,吃不停口。木瓜沙律 不太辣 ,爽口味濃。燒茄子 特別推介 :鮮甜 茄子上嘅 醬汁和肉燥非常出色,冬陰功湯 配料充足 味道一流!生蝦刺身 生蝦肥美,大隻 爽口彈牙 夠新鮮,一碟七隻 非常抵食!我估不到,這條靜靜的街竟然有一間非常出色的泰國菜食店,食物新鮮好食,價錢合理,一定會帶朋友再次光顧,最後,這杯泰國咖啡,令我找回在泰國,喝泰國咖啡的味道回憶!大家不妨去試試。

咖喱炒蟹

木瓜沙律

不太辣 ,爽口味濃。

燒茄子

生蝦刺身
生蝦肥美,大隻 爽口彈牙 夠新鮮,一碟七隻 非常抵食!

2018-05-22