今日到長沙灣政府合署搞個車牌,順便做就喺附近睇吓有咩食,行前一條街左右,就見到一間餐廳同周邊環境好唔同的,非常有日本feel,確實係同深水埗格格不同,所以諗都唔諗就入去試吓!門口見到他們主要係食綠茶甜品雪糕之外原來一邊都有唔同嘅丼飯食!店舖細細,食物同飲品選擇都不少睇過Menu見到一大張豬扒相就吸引左我,所以我就叫咗吉列芝士黑豚定食!$68包汽水一杯首先來一碗味增湯,好飲!侍應還走過來介紹他們的湯是特別加料烹調,唔怪得知同出邊嘅唔同!定食配了一些甜番薯,前菜,咖喱汁,當然仲有厚厚的豬扒,外邊炸得非常脆口,裏面仍然非常多汁肉嫰!好味但係我最鍾意嘅係佢哋個飯,好醇香,好飽滿!配搭豬扒真係一流本身個餐是跟汽水的,我加錢叫了他們的綠茶特飲!大大杯配料十足,值得加錢一試

但係我最鍾意嘅係佢哋個飯,好醇香,好飽滿!配搭豬扒真係一流