2015-10-06 267 瀏覽
朋友推介,帶我黎食,就試試,黎到先知食串燒……咁就考功夫啦,唔要太重口味,唔要得過咸字,唔要燒得太老……呢間舖,俾到驚喜我……重點推介燒雞軟骨,唔會燒得太乾,另外唔止得軟骨位,會連小小肉,成個味同口感都提升哂。黑松露軟骨餃,皮 夠簿夠脆,入面應該係碎左嘅軟骨同肉,好香,口感好得意,加上足料黑松露,誠意推介。燒羊架,羊架肥瘦度一流,燒得好,入邊仲係嫩,有肉汁。鋪頭細心,有d係冇骨同切細粒,啱哂女仔。另外一提,有2個醬可以點,除左經典嘅蜜糖芥末之外,仲有香草薄荷,好醒胃。黑松露鵝肝什菌石窩飯~我都唔明邊個諗呢個配搭出黎嘅……真係好夾,好味,好味,好驚喜,必食。黑松露+鵝肝+什菌,不解釋,正到冇朋友,黑松露嘅獨特香味,鵝肝嘅油脂香,什菌嘅淡淡香味,mix埋一齊嘅味到真係好豐富。另外相信石窩嘅高溫係提升呢個菜式嘅高明手段。而且鋪頭好細心,會幫你撈起同分飯。深宵簿餅,係大阪燒嘅進化版,下面加左個脆面底,味道同口感都提升左,而且都大份抵食。冰燒菠蘿,外邊燒得焦焦地,但係食落卻係冰凍嘅,好得意,菠蘿夠甜唔酸又多汁,另外應該落左小小蜜糖,味道非常sweet。一口牛,牛柳粒,牛味濃,嫩,有肉汁。

重點推介

一口牛,牛柳粒,牛味濃,嫩,有肉汁。