2017-12-27
今日同朋友喺銅鑼灣附近搵嘢食,喺時代廣場附近見到有間樓上串燒店幾吸引,於是去試下。 我哋坐咗喺張二人枱度,我哋點咗兩串雞軟骨,兩串燒牛脷,兩吋bb露筍,一碟七味蓮藕片,一碟燒薯仔,一碟紫薯甘栗餅,一碟芝士年糕。 另外我哋都叫咗兩碟主食,分別係自家製豬軟骨手打湯烏冬,同泡菜豚肉飯。 雞軟骨同牛脷首先送上,牛脷一串有三塊,每一塊都好厚,口感好豐富,肉質都好鮮嫩。而雞軟骨一串有五至六舊,每一粒雞軟骨都好爽脆。 之後bb露筍同蓮藕同薯仔,露筍燒到外面有啲乾身,入面仍然有啲水分,燒嘅時候審啲鹽上去,呢個配搭送酒一流。另外燒薯仔加上調味料,味道好特別,而燒蓮藕片味道都好新鮮。 仲有芝士年糕,同紫薯甘栗餅,兩個分別芝士同紫薯味道好濃。 最後係兩個主食送上,主食係用一個小碗裝住,豬軟骨味道好濃,而豚肉好香口,同泡菜味道好夾。
仲有芝士年糕,同紫薯甘栗餅,兩個分別芝士同紫薯味道好濃。