2001-04-14
哈哈~今日明知有得食燒鵝~心情特別興奮雀躍! 能記o既靚燒鵝果然係冇令我失望(我都係由細食到大,屋企人幫襯o左依間o野起碼十年喇~)燒鵝皮脆肉腍,水準完全超越晒D 大酒樓,連D 酸梅醬都係特製o既~總之一個字"正!",食到我唔停得口~其他招牌小菜亦都好出色,椒鹽大蝦,椒鹽吊片同椒鹽白飯魚都整得好香口,好惹味,咬落口又好鬆化喎~仲有我屋企人仲叫o左個煎蠔餅同埋家鄉煎藕餅,又係好有風味,唔錯~感覺幾特別丫~^_^而最值得捧場o既小菜一定係"豉油王炒魷魚桶",完全係水準之作,必試呀~!D 魷魚o既質感好腍,炒得好夠鑊氣,愛o黎送飯簡直係一流.下次一定要再叫呀!^o^不過最令我失望o既係椒鹽炸豆腐,依味菜我細個食過覺得好好味,依家都仲記得,不過今日去食又覺得好普通~其他小菜好似炒鵝腸同埋炒蜆都係麻麻地咋!anyway,一家人o係依度食飯個氣氛真係好正斗~
anyway,一家人o係依度食飯個氣氛真係好正斗~