2023-05-31
今日約左朋友食完lunch晏就去踩單車🚴,於是決定同朋友去試下大埔超級城呢間滿屋,食飽飽先有力去曬太陽做運動😆呢間餐廳有唔同既放題套餐可以選擇,當然每個放題套餐包含既食物種類款式都唔同,咁今次我地叫左個套餐A經典放題120分鐘,食物款式其實已經有好多。出面有自助bar,有好多唔同既炸物、冷盤、沙律菜、甜品及生果任君選擇。刺身方面,今次都係叫左啲魚生、甜蝦、赤蝦、帶子、赤貝等。當中象拨蚌同泰式虎蝦都較為出色。象拨蚌口感爽脆,而且每舊刺身切得都夠大條,食落去啖啖肉。泰式虎蝦肉質都好爽同彈牙,如果加上辣汁配搭埋一定會更加好味。壽司方面,我就鍾意灸燒三文魚壽司,佢加上少少沙律醬,個種入口就感受到既魚油同肥美既口感真係好正。另外仲有左口魚壽司,都係較為油脂豐滿,有入口即溶既感覺。依家連日式餐廳都有麻辣小龍蝦, 不過今次食得太多喇,個肚放五落咁多嘢所以冇叫到, 有機會返嚟再試🤣另外仲有朱古力噴泉配搭棉花糖,真係唔多地方有,成班朋友或者一家大細去都可以又玩又食,而且仲有幾款唔同既棉花糖可以點朱古力醬添。呢度都有好多唔同嘅罐裝飲品,可樂啤酒樣樣齊,但最特別係佢有清酒同梅酒都可以任飲架😆
魚生、甜蝦、赤蝦、帶子、赤貝等….
灸燒三文魚壽司
燒牛舌