同男朋友去食飯,比較喜歡選擇食西餐,感覺上有種拍拖feel😂係淘大商場行街,真係搵到間外望是一間頗高級的西餐廳,Supernormal,一個特別的名字,究竟normal有冇什麼特別🤪,入去看過究竟😂😂白酒忌廉煮法國藍青口,一見餐牌有就二話不說,即叫。青口上枱有微微嘅酒香,白酒忌廉汁滿滿一碗,啱晒我!每隻藍青口都剛熟,軟軟滑滑,吃時載滿忌廉汁一齊食,正到不得了!另,羊架是我至愛!喜歡煮法簡單,真正食到羊嘅肉味!略為點些少燒汁已經好好味,當然,生熟程度要控制得好才可昇華食物的質素。這間真係做得唔錯!加多個芝士蟹肉大啡菇,剛好一人一個,芝士、蟹肉味濃配以大啡菇,夾到呢!😋難得的是啡菇仍保留好多水份,非常juicy。 傾吓、食吓,好享受呀!
傾吓、食吓,好享受呀!