2022-12-20 138 瀏覽
今餐可以話係簡單豐富!位於牛頭角嘅呢間川公所簡單得嚟又美味,仲有涼拌魚皮夠特別。🌟星星之選:涼拌鮮魚皮🌟通常出面都係得涼伴粉皮或者係炸魚皮,涼拌鮮魚皮真係第一次食。下面一絲絲青瓜,上面滿佈芫茜,鮮魚皮就喺中間,望落去非常之清新。味道方面完全有涼拌粉皮嗰種微辣嘅感覺。魚皮同青瓜夾住一齊食就係爽中帶淋嘅層次。📰懷舊之選:干鍋田雞📰好耐都冇食過田雞,以前食都係食田雞粥多,但係干鍋田雞就第一次聽所以都幾特別。呢種略炸嘅田雞外邊少少脆口,食落似炸雞嘅感覺。👁️麻辣小龍蝦👁️就係一個經典菜式。相比起出面,呢度嘅小龍蝦新鮮好多,而且味道比較均勻,每隻嘅辣到都差唔多。最後🌶️辣子雞🌶️真係要食得辣嘅人先好嗌呀。上菜嘅時候份量非常之多,辣椒都堆到滿滿一座山咁,差唔多係覆蓋曬啲雞。將雞同辣椒一齊食,個辣度再添多一種層次。

🌟星星之選:涼拌鮮魚皮🌟

📰懷舊之選:干鍋田雞📰