2018-10-02 237 瀏覽
中秋佳節,可能個個都食中菜團團圓圓,我同叮叮就靜雞雞出去食個輕晚餐,再一齊同屋企人迎接中秋佳節。哈哈!港島有唔少CAFÉ,汕頭街都有好幾間食店係臥虎藏龍。所以就唔諗太多,試試佢。 我地趕得切食TEA SET,不知幾開心。不過都有望過下dinner,幾乎都係意粉,千篇一律。而且重點係晚餐MENU冇咖啡?Whatever, 我有得食TEA,唔理LU! 黑松露醬配薯條香草、黑胡椒同醬汁都夠哂充份,熱辣辣。 煙三文魚班尼迪蛋我覺得各方面都好,但麵包真係忽略左。配料醬汁OK,但麵包講緊係普通方包連皮,而且冇任何烘既處理。食落去變左食三文治。 CAPPUCCINO咖啡係依度既拿手好戲,雖然拉花未去到一絕,但味道香濃又唔苦澀。 另外一提,果時計埋我得兩枱客人。又點會估到一落完單,TOTAL三個員工,冇一個去準備食物沖咖啡。雖然我都好明白一個資深D既員工教新人做野,但行政方面既教學係咪應該係適當時候做呢?好彩我地唔趕時間,如果唔係實火到黎。 不過既然時間充裕,今日又係中秋仔。我同叮叮食完就走人,準備今晚既燈籠時間!YEAH!之後又有湯丸月餅去彌補番我既胃仔。哈哈!

黑松露醬配薯條

香草、黑胡椒同醬汁都夠哂充份,熱辣辣。

煙三文魚班尼迪蛋

我覺得各方面都好,但麵包真係忽略左。配料醬汁OK,
但麵包講緊係普通方包連皮,而且冇任何烘既處理。
食落去變左食三文治。

CAPPUCCINO
Cappuccino

好彩我地唔趕時間,如果唔係實火到黎。

哈哈!
2018-09-24