2022-07-01
天陰陰,最好搵啲舒服嘅地方食個lunch令自己開心啲。之前經過已經想試,因為佢地方好闊落,有兩層唔怕冇位坐,適逢男朋友放假就一於去試吓啦,地點位置都方便。糾結咗好耐食唔食牛肉,但係因為怕皮膚敏感,咁不如試吓佢期間限定嘅台灣系列啦。我哋叫咗台灣牛肉麵,台灣燉牛肉醬意粉配溫泉蛋,然後叫咗杯純粹拿鐵咖啡嘆一嘆。台灣牛肉麵:👍湯底好濃郁,唔會覺得好重味精味道,面好似河粉咁樣好特別,牛肉有筋位,有林身有趙口。有蘿蔔同菜,唔會覺得淨食肉重口味,佢跟咗兩個配菜,一個係蕃茄一個係類似酸菜,蕃茄我最欣賞因為佢酸酸美味好開胃,落雨天最適合食啦😚😚😋😋台灣燉牛肉醬意粉配溫泉蛋:黎到賣相好精緻,同埋好香,一整開溫泉蛋顏色好靚,然後有淡淡麻辣嘅味道,一食落口好creamy 但係唔會太溜,麻辣會係麻多過辣,嘴會有卑卑嘅感覺,但係唔會辣。牛肉醬嘅粒粒牛肉好林,有咬口,非常值得推介🥰🤤凍純粹拿鐵咖啡: 咖啡豆味重,不是太甜,鍾意咖啡味嘅朋友可以試一試👍總結來講,地理位置同食物質素都可以,有時間都會再同朋友去試吓其他款式🥰🥰🥰