2019-07-15 642 瀏覽
好朋友每星期都有幾晚喺浸會大學返學,星期五嘅晚上約咗佢食飯,佢推薦有間地中海菜餐廳「Bistro Bon」,就二話不說喺呢度晚飯了我自己好少食地中海菜,原來其實同西餐大同小異~都有牛扒、意粉等等選擇荔枝乳酪特飲朋友叫左呢杯特飲,面上奶白色的乳酪酸酸甜甜,好開胃!底下仲有清新香甜嘅荔枝特飲,夏日消暑啱晒凱撒沙律沙律醬份量適中,羅馬生菜好碧綠,新鮮又爽脆。面上仲有煙肉粒、香草、芝士碎同牛油麵包粒,好香口,仲增添左口感南瓜湯橙黃色的南瓜湯質地比較稀,但都充滿著忌廉奶香同南瓜嘅香甜,好好飲啊美國安格斯頂級牛腹肉肉眼同西冷牛扒就食得多,今次見到呢度有牛腹肉就點左黎試試!大約有5-6片,生熟程度剛好,肉質都幾結實,入口係香濃嘅牛肉味!伴碟仲有金黃香脆又邪惡嘅粗薯條,薯味香濃,好味道!溫泉蛋卡邦尼意粉卡邦尼醬汁濃稠度適中,充滿忌廉奶油香。意粉好Al Dente,有麵粉香,能掛汁,將流心溫泉蛋伴進意粉裡食用更加滋味~

荔枝乳酪特飲

凱撒沙律

南瓜湯

美國安格斯頂級牛腹肉

伴碟仲有金黃香脆又邪惡嘅粗薯條,薯味香濃,好味道!

溫泉蛋卡邦尼意粉