2019-02-15
@cafezi.official ————————————————————可能適合對象:NA(第一次咁寫)#雞蛋糕 #海棉蛋糕 #海鹽奶油蛋糕 #海鹽 賣點:店舖Menu第一頁講到兩位鍾意飲酒嘅女士開設嘅餐廳,賣點相信係專門食Bagel同飲酒甜度(5星最甜):⭐️濃度(5星最濃):⭐️🍴:餐具✔️ / 蠟燭 ✖️ / 冰包 ✖️/ 紙盒✖️🏷:✔️(睇佢IG相見係寫碟邊)💬:有性格(請參閱下面佢哋嘅回應,會感受得到) 有啲啲面口味(感受到啦,right?),Not too welcoming。仲有提提大家,每人至少一定要叫一杯嘢飲,同頂多坐90分鐘。🛒:佐敦 #cakeup_荃灣線 #cakeup_佐敦站.🔘:件裝💰:件裝$68————————————————————性價比:低我哋其中一成員由於係早前行過見到一間位於佐敦嘅Cafe,裝修舒服,有格調,再睇埋佢係IG Post後,一直都想試。今日機緣巧合,是時候啦。據探子回報,失望,經已修飾咗。其實我哋都分別有兩三次行過,想試吓佢哋有Noise嘅開心果Mousse Cake,不過今次都係失望而回。咁就唯有試佢僅有嘅海鹽芝士鮮奶油海棉蛋糕,結論都係失望。
甜度(5星最甜):⭐️
濃度(5星最濃):⭐️
🍴:餐具✔️ / 蠟燭 ✖️ / 冰包 ✖️/ 紙盒✖️
🏷:✔️(睇佢IG相見係寫碟邊)
🛒:佐敦 #cakeup_荃灣線 #cakeup_佐敦站.
🔘:件裝
💰:件裝$68
————————————————————
性價比:低
解構一吓,其實係似一個係懷舊餅店以$6蚊買到一個嘅紙包蛋糕,不過佢就平面版,加pat以海鹽做,咸咸地,又啲奶膻味嘅奶泡,盛惠$68加一,多謝惠顧。咁講,並唔係話紙包蛋糕唔好味,但係佢哋嘅海棉蛋糕,冇蛋香味,唔熱,唔夠軟熟,留香度零,有種「親子合力做蛋糕慶祝父親節」嘅作品咁。
成員仲提到,下次佢只要買一個紙包蛋糕,再到超級市場,買支紅色可以直接噴入口嘅忌廉,面個度灑少少海鹽,加塊「唔係啩」葉係面,都可以收我$68加一。其實真係好普通;不過公平哋講,蛋糕又真係唔係佢哋賣點,咁真係去到,頂多唔食佢嘅蛋糕囉。麥當勞出雞粥,你都唔會有太大期望啦,啱嘅。
————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕#birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #山林道 #伏味濃 #呃like #相機食先
海鹽奶油蛋糕