2018-08-07 43 瀏覽
朋友結婚了 約左幾位好友派帖 雖然天氣熱 但成班人都想打邊爐食雞煲 今次簡左呢間抵食 3 4百蚊有有海鮮餐邊度搵!!雞煲-有bb 辣至大辣,我地簡左bb 辣 海鮮餐配龍蝦湯海鮮拼盤(鮑魚,海蝦,魚,蠔,蜆)賣相一流 唔係hea 擺 我地一行四人每樣一人食到1-2片 完全過哂海鮮癮 食材新鮮 咬落去有咬口 係新鮮先有既口感 4人絕對唔洗爭 鮮味十足 肉質彈牙 絕對唔係唔新鮮個隻霉味 我地一邊食一邊好滋味 食完都真係滿足左一大半牛肩甲 牛粒-脂肪分佈比例平均 食落口感好正 墨丸 蝦丸-食落爽口彈牙 配小小豉油已經好好食雲吞 水餃 白菜餃-皮薄餡靚 餡料勁豐富 蝦既比例絕對佔大部分 好正午餐肉-切到一粒粒 食落去口感最好炸魚皮-夠哂脆口 配埋好香既湯底真係無得輸嚮鈴-新鮮仲好脆 吸收埋湯既精華真係不得了菜盤-新鮮青綠 平衡一下食左咁多濃味食物呢間又有雞煲又有打邊爐 絕對滿足到大家既胃口 真係無得唔encore
雞煲-有bb 辣至大辣,我地簡左bb 辣
海鮮餐配龍蝦湯
海鮮拼盤(鮑魚,海蝦,魚,蠔,蜆)
牛肩甲 牛粒-脂肪分佈比例平均 食落口感好正
墨丸 蝦丸-食落爽口彈牙 配小小豉油已經好好食