2021-09-10 57 瀏覽
Monday not blue~星期一獎勵自己食餐好今日終於食到 The Captain’s House,之前一直都想試吓呢度環境唔錯,坐得舒服。裝修精緻,而且我哋坐緊窗邊位,仲有得睇風景!主菜之前,我哋選擇左一個前菜 Crab cake $108強烈推介👍🏻👏🏻真心幾好食👍🏻外層香脆得來入面啖啖蟹肉!而且我覺得上面嘅醬汁好味,配上蟹肉味道更加豐富嚟到呢度一定要試吓呢度最出名嘅海鮮!我見每一台都有嗌🤣Seafood Platter A $398我哋揀咗檸檬牛油醬汁海鮮就分別有青口,蝦同埋蜆一開始見到呢個樣都有啲嚇親🤣好大個網好大個袋😂完全同平時嘅seafood platter唔同嚟到嘅時候服務員會先shake個袋搖勻醬汁一打開仲係熱騰騰嘅👍🏻而且好貼心仲有手套,乾淨衛生海鮮份量都多,青口,蝦同埋蜆都好新鮮,海蝦肉質彈牙配上檸檬牛油醬汁我覺得好夾,而且入味,令到海鮮更加惹味而且除咗海鮮,仲有其他配菜例如粟米,薯仔和香腸,所以都夠飽👍🏻Ink risotto $118主食我哋揀咗墨魚汁八爪魚魷魚意大利飯墨魚汁非常香濃,而且好重芝士忌廉味海鮮份量都不少,有口感配上車厘茄更開胃,賣相更吸引意大
Monday not blue~
星期一獎勵自己食餐好

主菜之前,我哋選擇左一個前菜
Crab cake $108

強烈推介👍🏻👏🏻
真心幾好食👍🏻外層香脆得來入面啖啖蟹肉!
而且我覺得上面嘅醬汁好味,配上蟹肉味道更加豐富

嚟到呢度一定要試吓呢度最出名嘅海鮮!我見每一台都有嗌🤣

Seafood Platter A $398
我哋揀咗檸檬牛油醬汁
海鮮就分別有青口,蝦同埋蜆

一開始見到呢個樣都有啲嚇親🤣
嚟到嘅時候服務員會先shake個袋搖勻醬汁
一打開仲係熱騰騰嘅👍🏻
而且好貼心仲有手套,乾淨衛生

海鮮份量都多,青口,蝦同埋蜆都好新鮮,海蝦肉質彈牙
配上檸檬牛油醬汁我覺得好夾,而且入味,令到海鮮更加惹味

Ink risotto $118

主食我哋揀咗墨魚汁八爪魚魷魚意大利飯
墨魚汁非常香濃,而且好重芝士忌廉味
海鮮份量都不少,有口感
配上車厘茄更開胃,賣相更吸引
意大利飯口感比較硬,粒粒分明,不會過淋

Apple pie $88

最後食埋甜品好滿足!
新鮮出爐嘅蘋果批配上朱古力雪糕
冰火交融嘅口感好正
蘋果份量非常多,酸酸甜甜,上層嘅金寶蘋果批亦都很鬆脆
牛油味亦非常香
仲有生果作點綴
滿足的一餐👍🏻

Mojito (左)Pineapple on the floor (右)$58/glass
兩杯無酒精飲品估唔到都不錯👍🏻本身以為會好甜但係都唔會,我嗌嘅pineapple on the floor 菠蘿果汁酸酸甜甜,好開胃
Mojito青檸味較重,比較清新
而且賣相好靚,仲可以打下卡🤣

2021-09-06