2014-04-13
見到團購有麵包蟹,龍蝦,仲有生蠔,唔算太貴,所以就買黎試試!去到真係有好多海鮮都有,熟食只有7,8款!甜品,雪糕,麵包,沙律都有。海鮮真係好令我失望:龍蝦:無味,有嘅都只係咸味,食咗4件,一啲鮮味都無!麵包蟹: 話說眾所周知,麵包蟹個鉗係勁鮮味,好難會唔好食,點知依度嘅麵包蟹鉗係勁干,所以鞋口,仲要勁咸,有陣咸魚味添。但個鉗係自己夾爆個殼,唔知點蟹會咁難食,唔新鮮??到麵包蟹肉,睇個樣超正,爆哂糕!!但食落口又係無味……點解會咁架!我有8成係因為麵包蟹先黎食,但點知……唉!超失望。生蠔: 我唔食既,不過我男朋友食,佢話無味。藍青口:海鮮之中,佢最好味,好鮮甜,美中不足係隻隻都合埋口,要自己勁大力整開黎食。翡翠螺:普通,都係無鮮味。凍蝦:都係普通,無乜鮮甜味。長腳蟹: 都ok既,但未至於食完再想食個種,所以只食左一轉。刺身:三文魚幾好,有鮮甜味同新鮮,帶子都算大粒,不過唔係勁鮮甜,口感食得出都係新鮮既。講下其他有驚喜嘅野食:乳酪:真係堅好味,一啲都唔hea, 雖然係乳酪機,但唔會係勁水,淡味同勁沙冰feel,佢隻味係原味同出面幾十蚊一杯個啲差唔多,一樣咁好味!送既十吋大蝦:每位有一隻,送
海鮮真係好令我失望:
龍蝦:無味,有嘅都只係咸味,食咗4件,一啲鮮味都無!
生蠔: 我唔食既,不過我男朋友食,佢話無味。
翡翠螺:普通,都係無鮮味。
凍蝦:都係普通,無乜鮮甜味。
講下其他有驚喜嘅野食:
送既十吋大蝦:每位有一隻,送埋位仲熱辣辣,仲有個唔知咩醬汁,好配,而且隻蝦好彈牙,又鮮甜!
皇冠特飲:自助形式,無限添飲,雖然唔知係咩,但feel 到有橙同西柚嘅濃味,酸酸地好醒胃!飲左好多杯。
麵包: 好細心咁有個烘熱返啲麵包嘅機,熱辣辣塗牛油,好味!美中不足,只有牛油供選擇,如果好似其他酒店有牛油芝士,芝士cream咁就prefect 了。
海鮮湯:自己揀料比㕑師煮,揀幾多都得,特別既有鮑魚,聖子比你揀,好唔好飲就見人見智,我就覺得幾好,不過太飽,飲唔哂。
薯條,魚柳:一啲都唔會太油,魚柳入口即溶,好香,好味,薯條不夠脆,但勝在夠大條同好有薯味。
最後結論,依個價錢食今晚嘅野係唔值,最重要嘅海鮮完全敗筆!!