2019-03-11 408 瀏覽
聽同事講旺角最近開左間打邊爐既餐廳,又大又靚又多野食,今日姐妹s talk就book左位試下。創興6樓全層,入到去好新好靚,座位都好大,我地揀左牛小排餐,廚房會先上一round咩都有既刺身,特別喜歡三文魚,因為很厚切,而且很香魚油味,劍魚腩屬於腩位,魚肉又飽滿又甘香,漲卜卜,注意刺身係任叫的!枱上有個牌寫住有和牛食,細問之下原來like facebook同share post就有啦,每人會有50g,和牛切得好薄,見師傅每面煎30秒左右就熟,牛肉好細嫩,一啲都唔痴牙,仲入口即融添!和牛散發住好香既牛肉味,真係色香味都有齊呀!海鮮分了兩個,我地都分別叫左每樣一個,生蠔好肥大好飽滿,完全無韌既感覺。青口Size一般,不過清洗乾淨,無沙,食用放心!講下重點龍蝦,真係好少見火鍋邊比咁大隻龍蝦!!雖然每人只有半邊,但已經夠晒飽,龍蝦肉同殼容易分離,一拆就出。蟹唔係普通蟹,係奄仔蟹,奄仔出名細細隻但好多膏,未熟之前已經眼見好多蟹膏,啲蟹膏呈金黃色,食完都唔會覺得油膩,仲帶點咸既海水味。美國牛小排$368,同一般既肥牛梗係唔同啦!牛小排既肉色好靚,係血紅色,又無肥膏,雪花紋理雖然睇唔到,但牛肉既紋理就

美國牛小排$368,同一般既肥牛梗係唔同啦!牛小排既肉色好靚,係血紅色,又無肥膏,雪花紋理雖然睇唔到,但牛肉既紋理就清晰可見,而且切得好薄,放入湯中會吸收晒啲味!湯底我地揀左「骨膠原雞湯同小魚蕃茄」,骨膠原雞湯好清,無乜油。我自己覺得蕃茄個味好啲濃啲,而且真係見到啲魚仔!除左豬牛,雞肉也是好物,雞肉好嫩滑,有種入口即融既感覺!咁多野食既火鍋,下次要再encore呀!