2021-09-14 12 瀏覽
海膽仔值得一試👍🏾去開新蒲崗做嘢,想搵下呢頭有咩特色嘢食,行過見到呢間海膽仔,門口裝修吸引到我地,我地又係海膽愛好者,於是決定入去試吓。一入到餐廳,被一大個雪櫃的生蠔吸引到,揀咗2隻日本仙鳳趾(68/隻)、2隻日本獨眼龍(68/隻)食住先,再慢慢睇menu揀嘢食。🔸日本仙鳳趾好大隻,肉質十分飽滿,帶些少海水味,好甜。🔸日本獨眼龍海水味唔太重,亦唔算creamy,但係都好爽口。整體嚟講,2款生蠔都好新鮮,非常滿意。嚟到海膽仔,當然要揀啲海膽嘅菜式。🔸倍化帶子吞海膽顧名思義,個造型係帶子夾住啲海膽。帶子好大隻好鮮甜,加上海膽絕對是匹配。材料新鮮,值得推介。🔸混合海膽沾麵個湯味道比較濃,有海膽溝了落去,有種飲龍蝦湯嘅鮮甜感覺,另外仲有4隻大蝦同埋1隻溏心蛋,整體嚟講算唔錯。🔸秘製牛舌丼定食這碗牛舌丼十分之有驚喜,牛舌好厚,好淋,秘製伴醬亦很不錯,加上少許炸蒜,配搭一流。$58仲跟一碗沙律,和一碗麵豉蜆湯,個蜆湯都十分清甜,絕對是物有所值。兩個人,埋單$546,沒有加一服務費,這個價錢,絕對親民。
海膽仔值得一試👍🏾

🔸日本仙鳳趾
好大隻,肉質十分飽滿,帶些少海水味,好甜。

🔸日本獨眼龍
海水味唔太重,亦唔算creamy,但係都好爽口。

整體嚟講,2款生蠔都好新鮮,非常滿意。

嚟到海膽仔,當然要揀啲海膽嘅菜式。
秘製牛舌丼定食

🔸倍化帶子吞海膽

🔸混合海膽沾麵

🔸秘製牛舌丼定食

兩個人,埋單$546,沒有加一服務費,這個價錢,絕對親民。
秘製牛舌丼定食