2019-02-20
係海濱依到第一間開的店鋪,平時跑步行開,都幾吸引,而且其他鋪陸續開張,依到漸漸變得熱鬧食燒野當然要飲酒,日本野有清酒,就更有feel,平平地要左花風彩360cc大樽,而總覺得飲熱清酒,係幾man既事三文魚茶漬飯,估唔到最快黎到,不過好肚餓,有得食墊住肚先,茶漬飯最好的地方,就是簡單好食日式酒蒸大蜆,海水味都幾濃,可能因為夠哂新鮮,而刺身揀左3款刺身+牡丹蝦,新鮮好食就一定家啦,品質都真係幾高神奇炒麵(第二代),比較好奇第一代係點,但真心有驚喜,係香港食多數都只係普通的炒麵,見到係用拉麵炒,而且覺得幾特別,食落口好熟悉的味道,再諗係零食粟米條的bbq味,我現在終於明白為何個隻味係燒烤味一場黎到,都需要食下d磯燒, 牛油帆立貝、廣島蠔、象拔蚌,都係岩岩水箱到拎出黎,聽聞d料都係日本直接運過黎,每樣都大大隻,隔離有埋鹽味醬料牛油醬料,燒緊的時候加落去,令味道提高