2023-06-26 41 瀏覽
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—📍 海南少爺地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖營業時間:星期一至日 11:30-21:30最近Weekend成日都想自己Metime 只想懶懶的在家休息. 所以好少見我啲寶貝朋友💕今個禮拜日就同我最愛嘅Bobo去海港城食海南少爺😎🤎海南椰子雞湯雞味好濃郁 但略嫌太多油😭材料都好足 雞件好多 有雞髀位同雞翼位都好多 原本我同朋友都唔想食雞 但雞肉肉質都好嫩滑 唔會嚡熠熠,亦都落左好多椰子肉🥥好清甜 真心唔差😋推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋🤎滷水花生雞腳另外我地鍾意啜腳趾嘅人就叫左份滷水雞腳,花生🥜同雞腳都滷得好入味. 雞腳都炆到好淋,正🤤推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋🤎馬拉盞炒通菜我呢啲經常便秘嘅人士,一餐飯入面緊係唔少得蔬菜🥬啦係咪🤣所以我地就嗌左個馬拉盞炒通菜🙈味道幾惹味😋但食到底就覺得好油,呢樣野可以改善下推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋🤎特色印尼炒飯配沙嗲串燒睇👀Menu見到佢係餐廳推介,原本覺得佢應該係普普通通嘅水準,但點知佢係超級好食😋個飯炒得好乾身,但同時又好惹味,配上兩條沙嗲串燒,真係好出色啊
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—

🤎海南椰子雞湯

🤎滷水花生雞腳

🤎馬拉盞炒通菜

🤎特色印尼炒飯配沙嗲串燒

睇👀Menu見到佢係餐廳推介,原本覺得佢應該係普普通通嘅水準,但點知佢係超級好食😋個飯炒得好乾身,但同時又好惹味,配上兩條沙嗲串燒,真係好出色啊呢個印尼炒飯🤤

推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️⭐️
食物質素😋😋😋😋😋

🤎海燕窩燉椰皇(熱)

差唔多食完食餐飯,最後緊係要黎返個甜品啦係味咁話先😍四款甜品之中我地就揀左燉椰皇,裡面有海燕窩同原片椰肉,對於女仔黎講就緊係滋補又養顏啦😌重點係對於唔好甜好嘅我黎講 佢完全唔甜,真係好好食😋

食物質素😋😋😋😋😋

_._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._
整體 :
服務態度:👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
環境分數 ⭐⭐⭐⭐️⭐️
CP值 🤍🤍🤍🤍

#海南少爺 #海景 #打卡 #椰子雞湯 #招牌海南雞飯 #沙嗲串燒 #三五知己飯局 #聚會 #椰皇 #環境一流 #尖沙咀 #海運大廈