因為要同屋企人去買d BB野送比人,所以去左海港城行下,見食飯時間順便係到食埋飯。經過見到呢間價錢算中等所以就入左去食,本身海景位坐滿左人,不過好幸運有人離開,問職員可唔可以坐過去,佢地都幾nice比我地坐。我地叫左:星洲醬油參巴炒蘿蔔糕 $72呢個係餐牌上既signature菜,蘿蔔糕切到一小口,可以一啖一粒,外面有少少煎脆左,重點應該係佢個黑醬油同參巴醬,再加埋d菜脯、雞蛋炒埋一齊好惹味!炒貴刁 $98炒貴刁用油麵同河粉mix埋,入面仲有d臘腸、蝦、炸肥豬肉、雞蛋、魚條等等材料去炒。味道同顏色都同炒蘿蔔糕好相似,落單時都無留意叫左相近食物,不過佢其實係好食既。新加坡肉骨茶 (白胡椒蒜頭) $128呢個都係signature菜之一,用左16種材料煮成,包括黑白胡椒粒、原個蒜頭、蒜皮、一字排、少量藥材等,眼見一字排都有3-4大條,每條都幾多肉,炆得好淋,完全離骨!肉骨茶唔係藥材深色個種,呢隻比較淺色d,胡椒味幾重幾濃,而且放左原個蒜頭。另外肉骨茶裡面仲有白蘿蔔、豆卜同腐竹,油炸鬼粒分開上,食時先放湯浸下,就可以有少少脆口!沙嗲串燒 (雞和牛雙拼) $86沙嗲串燒可以6條或12條,有豬牛

我地叫左:

星洲醬油參巴炒蘿蔔糕 $72
星洲醬油參巴炒蘿蔔糕

炒貴刁 $98
炒貴刁

新加坡肉骨茶 (白胡椒蒜頭) $128
新加坡肉骨茶 (白胡椒蒜頭)

沙嗲串燒 (雞和牛雙拼) $86
沙嗲串燒可以6條或12條,有豬牛雞肉,6條就只可揀2款,12條先可以揀3款。
個人覺得雞肉好食過牛肉,牛肉較多筋,不過幾香香茅燒烤味,再配埋好多花生粒既沙嗲,味道唔錯!
沙嗲串燒

海燕窩燉椰皇 $62
海燕窩唔係真個d燕窩,一開始送到黎會比較水汪汪,但食食下會吸哂d椰子水,變左好似啫喱狀既野,清清地,幾香椰子味,幾好食!
海燕窩燉椰皇

一邊食住飯一邊望海景,成餐食得好舒服好enjoy!

海燕窩燉椰皇