2022-02-05
望住銅鑼灣避風塘,成日搭車經過東區走廊都會望到「𝘔𝘰𝘰 𝘔𝘰𝘰 𝘗𝘭𝘶𝘴」嘅霓虹燈牌📍 雖然知道佢地主打漢堡包🍔 不過今次黎到反而想試下其他,睇下水準如何😎環境先勝一籌,戶外室內都望到維港景,空間感大,日頭都感受到休閒𝘣𝘢𝘳感覺🍸《 𝘔𝘦𝘢𝘵𝘰𝘳 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢 》 $128 4.5 / 5估唔到漢堡店嘅𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢同樣出色👍🏻餅皮夠脆,芝士夠香濃,仲可以做到拉絲🤤 食落啖啖辣肉腸,蕃茄醬底酸甜醒胃😋 越食越惹味!《 𝘚𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪 𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢 》$128 4 / 5好濃郁𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺嘅𝘊𝘢𝘳𝘣𝘰𝘯𝘢𝘳𝘢🍝 意粉索晒啲汁都仍然口感爽口😋 煙肉粒份量唔少,係略嫌煎得唔夠香口🤏 《 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘞𝘪𝘯𝘨 𝘗𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦𝘳 》$88/2𝘵𝘺𝘱𝘦𝘴 8𝘱𝘪𝘤𝘴 4 / 5食得重口味嘅,推介哩兩款「咸蛋黃」同「南乳」味雞翼😍 兩者同樣鹹香味突出,皮薄炸得香脆可口😋 肉質鮮嫩多汁👍🏻 《 𝘗𝘦𝘯𝘪𝘤𝘪𝘭𝘭𝘪𝘯 》$88 3.5 / 5味道偏酸嘅𝘊𝘰𝘤𝘬𝘵𝘢𝘪𝘭,檸檬汁比例較多~ 整體食物質素不錯😋 環境亦有𝘧𝘦𝘦𝘭 👍🏻
《 𝘔𝘦𝘢𝘵𝘰𝘳 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢 》 $128 4.5 / 5
《 𝘗𝘦𝘯𝘪𝘤𝘪𝘭𝘭𝘪𝘯 》$88 3.5 / 5
味道偏酸嘅𝘊𝘰𝘤𝘬𝘵𝘢𝘪𝘭,檸檬汁比例較多~
整體食物質素不錯😋 環境亦有𝘧𝘦𝘦𝘭 👍🏻