2023-02-26
婆婆突然過嚟話要同細細👶🏻二人世界仲話比3小時👩🏻輕鬆吓🤭👩🏻即約朋友食個快閃Lunch朋友話想食星馬菜好啦~ 聽佢去海港城搵 #海南少爺一入座 待應即奉上一壺熱茶原本以為係普通茶點知原來係荔枝味紅茶加上望住維港海景飲一杯後即刻胃口大開立即用手機點餐😊今日我哋order咗🍴馬來西亞肉骨茶配白飯一上枱已聞到強勁嘅藥材 甘甜而不會有苦澀味內有5舊大一字肉骨排肉骨啲肉好稔又香 仲有支竹、冬菇、豆卜等非常索味記得一定要試吓將白飯加入肉骨茶裡面一齊食 👍🏻 勁正🍴海南雞飯拼椰香海鮮喇沙跟油飯油飯有好香嘅雞油香味海南雞正如所見一樣嫩滑又有雞香味 沾啲甜豉油更加好味海鮮喇沙雖然細細碗但裡有蝦、魷魚、魚蛋同糖心蛋米線吸哂椰汁喇沙湯汁好惹味🍴檳城脆蝦角(3件)就算唔係即刻食都保持到脆卜卜不過略嫌唔夠蝦味🫣🍴沙嗲串(雞脾)-2串啖啖肉 唔會燒到乾爭爭點一點帶點甜辣嘅沙嗲醬一齊食就絕配🍹柑香蜜雨🍹龍眼蜜-凍海南少爺 (尖沙咀) @hainanshaoye📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖#肉骨茶 #海南雞飯 #香港美食#星馬菜 #尖沙咀 #尖沙咀美食#美食 #推介 #hkfoodpic#h
仲話比3小時👩🏻輕鬆吓🤭
🍴馬來西亞肉骨茶配白飯
一上枱已聞到強勁嘅藥材 甘甜而不會有苦澀味
內有5舊大一字肉骨排
肉骨啲肉好稔又香
仲有支竹、冬菇、豆卜等非常索味
記得一定要試吓將白飯加入肉骨茶裡面一齊食 👍🏻 勁正
🍴海南雞飯拼椰香海鮮喇沙跟油飯
油飯有好香嘅雞油香味
海南雞正如所見一樣
嫩滑又有雞香味 沾啲甜豉油更加好味
海鮮喇沙雖然細細碗
但裡有蝦、魷魚、魚蛋同糖心蛋
米線吸哂椰汁喇沙湯汁好惹味
🍴檳城脆蝦角(3件)
就算唔係即刻食都保持到脆卜卜
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖
#肉骨茶 #海南雞飯 #香港美食
#星馬菜 #尖沙咀 #尖沙咀美食
#美食 #推介 #hkfoodpic
#hkfoodstagram #hkfoods #hkfoodlover #yummy #foodpic #foodphotography
#foodlie #foodstagram #食 #hkfoodie