2019-03-14
今日約咗朋友去傾心事,咁梗係要揀一個靚餐廳慢慢傾㗎啦,我喺星光行嗰頭做嘢,都見過好多次天穴,但係一直都冇入過去食嘢,所以今次我就一早book定位同我個friend望住海景好浪漫咁食個晚餐。天穴個景真係冇得頂,我坐嘅位置正正對着ICC,服務態度方面都係一流,我覺得一個服務員只會招呼一至兩台客人☺☺我哋先叫咗一杯Cocktail(仙鶴女),我杯仙鶴女係有酒精嘅,第一啖飲落去濃濃嘅奶味,之後再慢慢咁滲出酒味,好好飲;另外仲叫左一杯Mocktail,我只記得自己飲咩,我朋友的忘記了😂先吃一上前菜小食,叫咗一個好出色嘅蔥吞拿魚腩薄脆,陪我杯酒一流,同埋我哋叫咗一個油甘魚薄切鵝肝粒👍🏻👍🏻食完前菜就食咗一啲壽司、卷物,仲帶咗一個炸吞拿魚壽司卷,好好味吞拿魚未熟有少少熱個壽司卷炸得剛剛好;最後我哋叫咗一個佐賀牛烏冬,服務員仲好細心咁問我地要唔要分開兩碗上,真係令到我覺得好窩心😍😍當日最失望嘅就係個天色唔係咁靚同埋有少少落雨,所以睇過風景都讚差d,其他嘢真係冇挑剔嘅地方👍🏻👍🏻👍🏻