2021-05-31
又到girls talk 時間~揀咗去我未去過嘅 夜上海,yeah~試試佢個下午茶先;呢個朋友做嘢就係令人放心;訂到窗邊位入到去,咦?樓底都高。。幾光猛,如果夜晚黎應該不錯都幾滿wor試試二人套餐啦;只講我覺得特別的~黃橋燒餅 蘿蔔絲酥餅 (呢個同平時中餐廳果d比,不油膩之餘 更酥~)粉菓滬式豬扒包 (呢個我覺得要提一下;個豬扒個邊有少少脆,甜甜哋,配包一流;但怕肥肉嘅朋友要注意,因為舊肉其實幾肥膩,如果擔心,可以叫員工俾刀叉,小心切開;但好似我呢d留肚人士就可以冒險食埋,口感更好哦~)玫瑰草莓慕斯蛋糕 (酸酸甜甜,仲有玫瑰個輕微香味,呢個做得相當唔錯!)抹茶觀音扭紋餅 (如果係綠茶控的話,應該會好開心)特色豆腐花布丁(呢個好特別,我喺上面輕輕加左少少黃糖,豆腐雖然清淡,但其實都有味嘅;建議大家加少少黃糖吊味好喇~)脆葡撻每人一杯飲料 (我要咗iced americano );我起先以為得茶;原來有咖啡。。一開始擔心甜點會太甜,叫齋啡應該剛剛好。。。但其實唔需要;雖然都有甜點 但其實唔會死甜;連我呢d唔好甜品嘅人都覺得可以空口食望住海景 同朋友慢慢girls talk; 埋單每人200
試試佢個下午茶先;呢個朋友做嘢就係令人放心;訂到窗邊位
入到去,咦?樓底都高。。幾光猛,如果夜晚黎應該不錯
都幾滿wor
試試二人套餐啦;只講我覺得特別的~
黃橋燒餅
蘿蔔絲酥餅 (呢個同平時中餐廳果d比,不油膩之餘 更酥~)
粉菓
抹茶觀音扭紋餅 (如果係綠茶控的話,應該會好開心)
脆葡撻
望住海景 同朋友慢慢girls talk; 埋單每人200幾;有海景來說;都相當可以。。。最緊要佢鹹點都唔少;可以預埋d唔好甜品嘅朋友
收費合理,味道不錯;加上地點方便;等我下次約其他人黎再食先!