將軍澳海旁又開咗新餐廳,今次係食泰式fusion菜。分為室外同室內2個用餐區,室內用餐區有吊椅同泰式藤椅設計🧉,感覺都坐得幾舒服😌。今次一家人四口去,可以叫多幾款野,食完全家人都勁滿意🥰,好值得推介俾大家。.📍油甘魚他他·明太子·紫菜脆脆($138)Hamachi Tartar • Mentaiko • Crispy Seaweed油甘魚切得大粒又夠新鮮,加咗明太子醬沙律醬食落好有鮮味,配以芝麻脆片同紫菜脆卷,一脆一軟, 無論係口感定味道都好豐富🤟🏻😆。.📍美國有骨肉眼扒($998)呢到每日都有唔同嘅daily special,喺餐牌上都搵唔到嫁🤩! 今次經餐廳介紹下食咗佢哋呢一排推出嘅美國有骨肉眼扒🥩,分量足夠4-5個人分。餐廳仲好貼心咁俾我哋影完相再切開。肉眼扒非常厚肉,口感軟嫰肉質Juicy❤️。啱啱好做到5成熟,切落去見到粉嫩嘅顏色🥰。旁邊配有鹽、蒜蓉醬同帶甜味嘅紅莓醬。呢塊扒唔只得個樣,味道都好好食,好值得大家嚟試吓!.📍炒通菜·蒜蓉($78)Stri-fried Water Spinach • Garlic 通菜冇渣又脆口,食落仲好香蒜蓉味🧄,好食😋!.📍ReDivine廚師

📍油甘魚他他·明太子·紫菜脆脆($138)

📍美國有骨肉眼扒($998)

📍炒通菜·蒜蓉($78)
通菜冇渣又脆口,食落仲好香蒜蓉味🧄,好食😋!

📍ReDivine廚師發辦·甜品拼盤四位用($238)
Chef Selection - Dessert Platter for 4
餐廳仲特登請咗個甜品師傅專門負責做甜品
呢個甜品拼盤一共有9個款式,賣相吸引,淨係呢盤拼盤已經俘虜咗草根姐姐嘅心💞。
斑斕蛋糕:係呢個蛋糕到見到西米糕嘅影子,概念幾特別💚,不過就略為淡咗啲。
72%朱古力蛋糕:用咗黑朱古力所以食落唔會好甜,不過味道就未算濃郁🍫,不過不失。
糖絲紫薯雪糕:紫薯味濃郁🍠,唔會好甜加上面頭嘅糖絲幾特別💜。
馬卡龍:3個口味另外再加多粒朱古力,唔會覺得甜膩,馬卡龍內部口感軟綿味道突出,唯一係外層可以做脆少少就Perfect啦😚🤘🏻。
藍莓奶凍:奶凍滑溜有輕微奶香,配上新鮮藍莓食落幾清新🫐。
士多啤梨乳酪凍糕:莓味濃郁🍓酸酸甜甜唔錯。
西班牙炸油條:西班牙油條外層未夠香脆,只灑上糖粉感覺有啲單調,有進步嘅空間。
crepe cake:忌廉同餅皮都做得幾好,正常發揮。
香蕉布甸:🍮布甸口感嫰滑,而且香蕉味濃郁🍌,好食!
整體上呢個拼盤味道唔錯,食得出落咗心思,唯一係份量似係二人食多啲🤣。

原本係新餐廳我哋期望都唔高,估唔到水準咁高,絕對係有驚喜😍。