2019-10-08 114 瀏覽
與朋友來到將軍澳,原來海旁開了很多間餐廳🤩,大部份都有室內及室外雅座,好多街坊都帶狗狗🐶來食飯~.落單以 QR code 內的網頁自行下單,細心的可睇到自己選的東西,而飲品都可入自己的要求,例如:少甜、少冰⋯.傳統手工魯肉飯伴台式烤腸及溏心蛋套餐👉🏻 汁濃飯香,我喜歡將溏心蛋蛋汁和飯攪拌一同入口,將肉味提升!.鹽酥大大雞扒套餐👉🏻 雞扒真係好大塊,而且酥脆肉嫩,唔油,值得一試!麵亦好彈牙!蟲草南北杏燉唐排 (燉湯)👉🏻 燉湯夠火喉,好深色,好濃郁,飲完好滋潤台式爐端燒👉🏻 我們點了鮑魚 和 宮崎和牛~👉🏻 鮑魚: 肉質煙韌,燒大約5分鐘,8成熟即可,最鮮味!👉🏻 宮崎和牛: 油花分佈均勻,燒大約1-2分鐘已食得,入口即溶!餐廳位於海旁,有海風時坐室外,我想晚市食爐端燒更有氣氛,三五知己飲住啤酒,燒肉、食各式各樣的台式美食,把酒談歡,樂也~

傳統手工魯肉飯伴台式烤腸及溏心蛋套餐

鹽酥大大雞扒套餐

蟲草南北杏燉唐排 (燉湯)
👉🏻 燉湯夠火喉,好深色,好濃郁,飲完好滋潤

台式爐端燒
👉🏻 我們點了鮑魚 和 宮崎和牛~
👉🏻 鮑魚: 肉質煙韌,燒大約5分鐘,8成熟即可,最鮮味!

2019-10-05
20 分鐘 (堂食)
午餐