想係香港食間有水準嘅拉麵,話易唔易,話難唔難。今日食博多拉麵別天神拉麵係由日本過黎,雖然我冇係日本食過,但係起咁大個朵緊係要試下。間鋪裝修得好有日本風味,門口嘅食券機。一排bar枱對住廚房,有齊自助嘅冰水同茶,調味料,完全係日式拉麵店嘅格局。豚骨湯麵係白色嘅湯底,湯底味道濃厚有層次。 拉麵長幼細,麵條柔軟容易將湯汁掛在麵上,好味之餘又好啜。溏心蛋一開二,蛋黃仍然好流心。 叉燒肥瘦均稱,厚度適中,浸埋湯水食十分美味。 除此之外,配料蔥花同木耳份量十足。 蝦味噌拉麵感覺大致上一樣,不過用左蝦米同粟米代替雲耳,令到個湯底有少少甜,雖然佢叫蝦味噌,但係飲過我覺得有少少龍蝦湯嘅味,十分驚喜。餃子有四隻,個皮厚度啱啱好,煎到少少脆,再蘸埋餃子醬食,非常可口。小龍蝦沙律附上幾片紫菜,可以捲住嘅沙律食,幾有創意,而且個沙律仲好鮮甜,好開胃。依家間鋪做緊週年紀念,做齊指定動作就會送有logo 嘅毛巾,臨走個店員仲送左個有佢地logo rfid 卡套俾我地,所以大家趁派曬前快啲去食下啦!
想係香港食間有水準嘅拉麵,話易唔易,話難唔難。

間鋪裝修得好有日本風味,門口嘅食券機。