2019-06-27 68 瀏覽
韓燒去炑八,入門見到呢個 promote 緊既套餐,都唔錯喎。浪鰻蠔食燒烤套餐 $588材料好壯觀架,有仁川鰻魚、芝士生蠔、蒜茸牛油生蠔、牛五花、牛胸腹、護心肉及春川雞腿。見到生料都覺得亮晶晶閃令令了。仲有專人幫手燒,服務一流原來「浪鰻」係指鰻魚,燒兩燒之後D油脂出曬來,表皮脆脆地,好肥美,好邪惡,好好味!堅好食,五星大讚!至於「蠔食」,就係兩款燒蠔,蒜蓉牛油味仲有好多粟米,蠔又新鮮好食。至於牛肉有多款,牛五花啦,護心肉同埋牛胸腹。雖然唔太清楚邊隻打邊隻,但各款都幾高質架!至於沙律菜、包肉生菜同泡菜當然亦是任食啦。王者牛肋骨 加配$98其實二人套餐都好夠食,不過店員話叫套餐加配王者牛肋骨只係 $98 (原價二百幾)。我地兩個都冇試過原條牛肋骨上,當然試吓啦,又唔係貴!上枱之時真係俾佢嚇一嚇,枝牛肋仲長過塊鐵板,點燒呢?好彩,有店員代勞。見佢都好熟手,話咁快就將條王者分拆成一塊塊,厲害厲害!牛肉唔韌,有牛味,真係一件接一件,唔好俾佢停。白桃醋百香果梳打$38紅芭樂百香果梳打 $38我飲左白桃醋百香果梳打,好香果醋味,味濃要等D冰溶吓先啱啱好。飲飲吓仲有D百香果粒粒,又有D jelly 。

浪鰻蠔食燒烤套餐 $588

浪漫蠔食

仲有專人幫手燒,服務一流

堅好食,五星大讚!
浪鰻鰻魚

燒蠔

靚牛

至於沙律菜、包肉生菜同泡菜當然亦是任食啦。

王者牛肋骨 加配$98

王者牛肋骨

見佢都好熟手,話咁快就將條王者分拆成一塊塊,厲害厲害!
牛肉唔韌,有牛味,真係一件接一件,唔好俾佢停。

白桃醋百香果梳打$38
紅芭樂百香果梳打 $38

我飲左白桃醋百香果梳打,好香果醋味,味濃要等D冰溶吓先啱啱好。飲飲吓仲有D百香果粒粒,又有D jelly 。口感幾好。

石鍋雪糕蛋糕 $68
一般石鍋係熱死辣辣的,但呢次相反係凍到結冰,𥚃面放滿凍冰冰的雪糕、生果、糯米滋同埋雪糕蛋糕。得喎!
尤其是食完韓燒之後食,簡直乜暑都消曬。

石鍋雪糕蛋糕

仲想讚吓個臨窗大卡位,夠曬闊夠舒服,仲望住個車水馬龍的彌孰道,另有一番風味。

浪漫蠔食
浪鰻鰻魚