2016-12-13
之前黎觀塘都無留意到apm隔離有呢間餐廳,係朋友提議黎呢到食dinner環境好靚,有好多燈飾侍應推介生蠔,每人就隨意揀左2款其中一款係澳洲Coffin bay,之前都食過Coffin bay,但食過咁大隻既Coffin bay,海水味較重和偏咸另一款係貴少少既法國 O'strac,肉質較厚和鮮甜,比較鍾情呢款生蠔主動遞上的麵包和蛋糕叫左個水牛城脆辣雞翼,個醬可以選擇另上雞翼炸得幾香脆,原來除左有原味辣辣地既醬,仲有一款芝士醬,隨你喜歡叫左半份 美國燒排骨肉很厚,比外面的ribs 偏向無咁乾,不過我比較喜歡燒得燶一點,但食無咁燶既ribs都有另一番感覺另外個燒烤醬同外面一般既有分別,不過味道都幾好德國肉腸拼盤,有3款不同的腸,細條既係辣肉腸,下層分別係豬肉腸和牛肉腸辣肉腸味道幾好,辣辣地但豬肉腸和牛肉腸既味道係ok,但味道比較似, 食落有d悶,如果多幾款種類既腸會比較好甜品係鮮果拿破倫賣相吸引,不過食落唔方便,好難share, 結果變成逐層食 ,無左拿破倫幾層一齊咬既口感另外叫左杯Somersby cider,2個人飲都夠
環境好靚,有好多燈飾
另外個燒烤醬同外面一般既有分別,不過味道都幾好
辣肉腸味道幾好,辣辣地