2017-04-27 1976 瀏覽
若想係觀塘食西餐,宜家餐廳必定係我首選!自從上年黎食過一次之後就愛上了...真的,真的太美味了!開放式既廚房設計,香味四溢,令人加培肚餓!生蠔既款式有好多,記得上次黎食果陣改變左男友唔中意食生蠔既口味!鮮甜又唔腥,從此佢愛上了!不過,我仲病緊,今日就忍口唔食生冷野了!先上檯既有餐包同蛋糕!Parma ham melon係宜家餐廳既其中一個signature,絕對冇令人失望!蜜瓜香甜配上鹹香既火腿,非常絕襯!最緊要既係火腿冇嗅豬味,咬落又唔會多筋,口感一流!西班牙伊比利黑豚扒配薯條我俾1000000個讚呀!黑豚扒口感同味道層次豐富!黑豚扒經過網燒,外層香脆,食到面層既海鹽味!經而食到燒烤味同黑豚肉既肉味,口感相當軟滑...邊邊位帶有小小既脂肪,油脂味滲透成個口腔,真係冇得頂呀!另外粗薯條係新鮮滾熱辣炸出黎,所以非常香!另一道主菜白汁蟹肉扁意粉...只能說再食多兩碟都仲得!!蟹肉既鮮味同白汁混和,一絲絲既蟹肉同意粉緊扣,每啖都食到蟹肉既鮮味!而且,我可以好肯定蟹肉絕對唔係雪藏蟹捧,因為食到一碎塊既蟹殻!完美既晚餐當然要有甜品喇!心太軟係我既最愛!蛋糕焗得外脆内軟,一切落去裡面既朱古力醬不斷

開放式既廚房設計,香味四溢,令人加培肚餓!

先上檯既有餐包同蛋糕!

西班牙伊比利黑豚扒配薯條我俾1000000個讚呀!

另外粗薯條係新鮮滾熱辣炸出黎,所以非常香!
完美既晚餐當然要有甜品喇!心太軟係我既最愛!蛋糕焗得外脆内軟,一切落去裡面既朱古力醬不斷湧出,朱古力味濃而不會太甜,非常高質。
鮮果拿破倫色彩奪目,令人心動💓酥皮夠爽夠脆,再配上吉士醬&鮮果,清新不膩!

同男友各點了blueberry smoothie & fruit punch,顏色美美的!blueberry smoothie 奶味不重,藍莓果味突出!Fruit punch 甜甜酸酸,夠醒胃!