2021-10-02 2146 瀏覽
今晚再次嚟到位於銅鑼灣開平道Cubus的「顏府御膳」品嚐高級精緻中菜。店內裝修型格時尚,感覺高貴典雅,好適合朋友或家庭聚餐滕椒木耳木耳加咗滕椒、辣椒、紅油等等浸泡醃製,木耳口感好爽脆,微微辣,帶椒香,開胃醒神塩燒茄子茄子去皮後切成長條狀炸香,外層好脆嫩,裏面嘅茄子肉好Juicy!味道咸感地,有啲避風塘風味合桃黑豆雞腳西施骨老火湯老火湯入口好鮮甜,無添加味精,火候十足,裏面仲有雞腳、合桃、西施骨等等,好足料哦鐵板燒沙薑陳皮生煎雞用鐵板呈上的沙薑陳皮生煎雞🐔新鮮雞件加入沙薑、陳皮、蔥絲等等爆香,色香味俱全!雞肉頗嫩滑又多汁,吸收哂沙薑嘅獨特香氣,好好食哦薑米瑤柱蛋白炒飯最後主食點左呢個薑米瑤柱蛋白炒飯,飯粒粒分明,加左蛋白、瑤柱同菜心粒一齊炒香,頗足料,好有鑊氣

滕椒木耳

塩燒茄子