2018-04-17
好多謝女朋友帶我去呢間餐廳慶祝,雖然話係荔枝角工廠大廈內,但亦算易揾。餐廳內枱數不算多,有十張左右,套餐既野食有分為前菜同main+甜品。前菜我地揀左清酒煮蜆,蜆算多又大隻,聞起上黎酒味香濃,但食既時候加埋d 汁就有d 咸,可能係d 蜆本身既咸水味餐包有d 似厚身既印度薄餅,比較少見,點上黑醋,味道唔錯,跟自家製磨菇湯,有磨菇粒粒係入面,都幾香口,幾重磨菇味main 果度我地叫左個燒大啡菇黑松露意大利飯,主角放左係大啡菇度,因為個菇差唔多cover 晒成個飯,聞落好香,飯粒比較硬身,汁都算多不過都係乾身d。另一個係低温慢煮美國穀治豬鞍扒配菠蘿黑梅汁。豬鞍份量望落唔多,大約6安士左右,但幾厚身,唔係太鞋,可能係慢煮既關係,肉質比較算嫩,配菜都唔少。豬鞍帶有黑椒香味,個汁仲有菠蘿粒係裡面