2021-06-07
想搵一個方面又浪漫嘅地方好好享受2人浪漫嘅一餐?我諗彌敦左岸幫到你。步上二樓,見到極具英式風格,酒吧餐廳配上liveband表演,感覺特別醒神。咁浪漫西餐廳有美食、生蠔外...更有羊架、串燒、龍蝦等...非常吸引。Mocktail 正有優惠$78/杯...當然唔可以執輸,叫番2杯慢慢歎。THE 菠蘿冰/ Meh SpringTHE 菠蘿冰清甜易入口,檸檬跟菠蘿汁配合得剛剛好,冰涼感覺!Meh SpringMeh Spring味道較甜,玫瑰跟荔枝味,顏色酒紅,相當少女心,一飲愛上。脆香雞翼 (6件)雞翼加上香脆炸粉,每一口都食到脆香嘅味道、而雞翼中仍能保持嫩滑彈牙,非常不錯。黑海龍 - 烤焗 黑松露 海膽 龍蝦一睇個名已覺勁...仲要係一斤半重嘅新鮮澳洲龍蝦,現在仲做緊限量半價,唔食真係走寶。來到時龍蝦大大隻上面鋪滿金黃色嘅海膽、黑松露片,聞起來已香味十足!輕輕拆開龍蝦肉非常多肉,肉質結實有彈牙,配上海膽、黑松露更顯鮮味。自家製意大利芝士餅意大利芝士餅質感香滑而濃郁,啖啖creamy。
THE 菠蘿冰/ Meh Spring
Meh Spring
脆香雞翼 (6件)
黑海龍 - 烤焗 黑松露 海膽 龍蝦
自家製意大利芝士餅
意大利芝士餅質感香滑而濃郁,啖啖creamy。