2022-10-24
有驚喜嘅意日Fusion菜,餐廳佔地6000呎環境寬敞,有不少雕塑同畫作裝飾,令人感覺置身於藝術館中用餐✨• Set Pazzesco $880/位- Appetiser前菜擺盤已經好有心思,有大片香口嘅芝士薄脆同沾滿黑松露味道嘅枝豆,平時唔特別鐘意枝豆,加咗黑松露油變得好香好好食🧡!- Sashimi 是日刺身為魚味濃郁嘅深海池魚🐟- Japanese Abalone日本鮑魚浸沒喺椰子泡沫之中,以椰子脆片、法國魚子醬同枝豆點綴,整體頗有夏日風味✨- Miso Crab Tagliolini肉眼可見意麵上放咗大量嘅蟹肉,麵條亦沾滿蟹嘅味道,惹味中不失清爽感😌- Hokkaido Uni Pappardelle +$280自家製手工闊條麵闊身有咬口,因此掛汁度亦相當高,海膽汁鮮甜濃郁,更有數片新鮮海膽,海膽迷一定唔可以錯過😚- Seabass魚肉大件偏結實,相比其他菜式呢款會較平庸少少😗- Kagoshima Sirloin +$280可以話係近呢幾年食過最驚艷嘅牛,口感係外脆內軟!Order時冇問要咩熟度,小編諗係因為佢哋知道點樣烹調先係最完美,外層極焦脆但內裡嫩到不得之了,浸牛味香到
• Set Pazzesco $880/位
- Appetiser
- Sashimi
是日刺身為魚味濃郁嘅深海池魚🐟
- Japanese Abalone
- Miso Crab Tagliolini
- Seabass
魚肉大件偏結實,相比其他菜式呢款會較平庸少少😗
- Kagoshima Sirloin +$280
可以話係近呢幾年食過最驚艷嘅牛,口感係外脆內軟!Order時冇問要咩熟度,小編諗係因為佢哋知道點樣烹調先係最完美,外層極焦脆但內裡嫩到不得之了,浸牛味香到,一放入口完全講唔到嘢,淨係想細心咀嚼品嘗🥹
- Sweets
到甜品時間,店員推住餐車嚟到我哋面前,原來係日本旅行時必食嘅Cremia雪糕,再即席刨上檸檬皮同撤上海鹽,香濃奶滑之中帶點Refreshing😌
• Uni Cake +$180
記得上年男友送咗個兩千幾蚊嘅海膽蛋糕俾小編🫠相比之下呢個蛋糕就真係勁抵食,面頭舖滿晒海膽同三文魚籽,夾層仲有拖羅蓉,而且出場present得好靚,用木盒裝住一打開即噴煙,再加埋煙花蠟燭浪漫滿分,生日嚟呢度慶祝實冇死😚
• Yum $130
• Bee's Kochi $140