2016-12-12 176 瀏覽
一直都好想試下去高級餐廳据下扒,食得好一點,咁岩又行開觀塘呢邊,所以就上openrice睇下有咩食評推介,結果我同男朋友選了曼克頓這間餐廳☺️☺️佢個廚房係open kitchen形式,可以俾客人睇到廚師的功架,好有存在感,亦感到美食在準備的惑誘,相當吸引❤️️❤️️餐廳入面既layout都好整齊好有情調💕💕 特別適合情侶夫婦等來慶祝一下☺️☺️我地見其他人都點左生蠔食,所以我地教點左4隻試下😛😛4隻生蠔都係來自唔同地方,濃淡味都不一樣,可以一試😎😎都ok,好有海水味✌🏻️✌🏻️另外,我地都點左一個小食拼盤:裹面有雞翼,焗著,炸芝士條,有filling既煎薄餅... 最岩咩都想試少少既人,絕對可以滿足你,而且味道不錯~ 我特別中意食芝士條,一口咬開,條芝士絲一直拉不斷,haha,正呀😆😆再黎我地叫左個龍蝦湯,佢幫我地開成2碗,真係超濃郁呀,超重龍蝦味,仲食到龍蝦肉,果然真材實料呀😍😍😍我男朋友叫左呢個12oz既肉眼扒,好濃牛肉味,又嫩滑😋😋😋我就叫左呢個西冷扒,同樣好juicy好有牛味😚😚😚我叫左7成熟,外面煎到剛剛好封住左肉汁,面裹面就你鮮嫩既粉紅色,超鬆軟,同時又保留到煎封牛既香味... 一絕呀😎😎😎
都ok,好有海水味✌🏻️✌🏻️
我男朋友叫左呢個12oz既肉眼扒,好濃牛肉味,又嫩滑😋😋😋
我就叫左呢個西冷扒,同樣好juicy好有牛味😚😚😚
佢跟牛扒都送左一人一份炸薯條,仲要係粗薯條,好中意呀🤗🤗🤗 yummy yummy 😙😙😙 食完成set,又湯又前菜又扒又薯條之後,真係好滿足既一餐,而且餐廳裝潢都好有浪漫氣氛,仲有露天既位置俾客人坐~ 好有風味呀☺️☺️☺️最後埋單俾左$1040(計埋加一)雖然唔係平,但真心好值得情侶後浪漫一下,你就發現好有feel❤️️❤️️❤️️
最後個經理仲拿出佢地黎緊聖誕既promotion dinner menu, 真心唔貴,而且水準都係above average,佢地仲話12月15號前pre booking 有88折,搞到我都心郁郁想黎食多次😆😆😆
2016-12-07