2020-03-31
第一次入嚟西九海濱長廊,可惜嘅係附近工程仲未完成,出地鐵後仲要行幾個字,不過估唔到呢到幾靚喎個景!餐廳出面設有Sofa位,超級舒服,啱曬同三五知己一齊摸下酒杯底!餐廳內部裝潢好有特色,唔好俾個餐廳名誤導咗以為好古舊, 反而係色彩鮮艷好sharp醒!餐廳裡面位置好大,亦有自己嘅Bar Table,而且有private room,如果係包場搞Party實好正!囍公館美味雞($168):前菜嚟講都幾開胃,因為個賣相好靚,醬油之中有芝麻醬,如果帶有少少辣味就更好啦!煙燻四喜素鵝 ($88):腐皮卷食得出一種淡淡嘅煙燻味,而且皮亦都唔會包得太厚,清清地打底先!鮮蝦玉帶蟹醬粉絲煲 ($368):元貝大大隻又夠鮮!粉絲亦唔會炒得太乾太濕,啱啱好!海膽梅菜豬油撈飯($192/2份):第一次食豬油飯,原來真係好香!不知不覺就食咗大半碗先記得個海膽!海贍嘅味道同個飯夾到好似一體咁,因為個海膽一啲都唔腥!Bott FreresCremant D’Alsace Brut Rose ($108)店員等我地食完飯就幫我地移動咗去店外Sofa佔,望住個維港夜景傾下心事,成餐飯都好perfect👌🏻店員都好Nice同
店員都好Nice同helpful,雖然餐店格價較高,不過間唔時慶祝下都Ok啦!希望附近工地可以快啲完成咁就可以方便啲啦!