餐廳: Zeng
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2021-04-27 109 瀏覽
浪漫夜景下品嘗精緻日本菜好耐無出去拍拖,今晚蝦子餅帶咗我去銅鑼灣食 fusion 菜,一入餐廳就見到好靚嘅夜景,不過唔想太熱選擇坐室內。我地點咗兩Set Chef's 5 Course MenuZENG Umami Trio 刺身超級新鮮,極之鮮味,特別是帶子刺身,鮮味十足,好鮮甜。Hiroshima Oyster Soup蠔湯又鮮又濃,擺盤精緻Pasta睇返Menu 先發覺原來漏咗出呢碟無食到😅唔怪得食完好似唔夠飽Main Course Miso Black Cod Carta Fata超鮮甜的黑鱈魚,伴汁味道清甜,原來味道被魚吸晒,魚肉嫩滑,非常入味,好掂👍🏻Sliced M5 Wagyu Sirloin Steak伴著紅酒醬汁的M5和牛,入口幼嫩,可惜有啲肥膏、有啲筋,而且份量有點少。伴碟薯蓉也很好味。Dessert甜品是芝士蛋糕+ Tiramisu 雪糕,Tiramisu雪糕好好味啊😍忍不住全部吃掉😝$498 / per personZeng (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街18號V Point 30樓
浪漫夜景下品嘗精緻日本菜

我地點咗兩Set Chef's 5 Course Menu

ZENG Umami Trio
刺身超級新鮮,極之鮮味,特別是帶子刺身,鮮味十足,好鮮甜。

Hiroshima Oyster Soup
蠔湯又鮮又濃,擺盤精緻

Pasta
睇返Menu 先發覺原來漏咗出呢碟
無食到😅唔怪得食完好似唔夠飽

Main Course
Miso Black Cod Carta Fata

Sliced M5 Wagyu Sirloin Steak

Dessert

$498 / per person

Zeng (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 30樓