餐廳: Zeng
優惠: 用「里數加現金」付款,最高可賺$4=3里。受有關條款約束。
用「里數加現金」付款,最高可賺$4=3里。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次賺取「亞洲萬里通」里數之消費上限為HKD10,000。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費HKD4即可賺1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®持卡人憑卡於夥伴餐廳簽賬消費,除可享基本餐飲類別之合資格簽賬HKD4=1里數獎賞及餐膳里賞HKD4=1里數獎賞外,於星期五、六及日的餐飲簽賬更可賺取額外HKD4=1里數獎賞("聯營信用卡餐飲簽賬里賞"),合共獲享HKD4=3里數。
  • 通過交易賺取里數時,不可使用與夥伴餐廳有關的其他推廣或折扣優惠。請於惠顧前先向有關餐廳查詢。
  • 賺取的里數(包括餐膳里賞及渣打國泰Mastercard餐飲簽賬里賞)將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2021-04-27 141 瀏覽
浪漫夜景下品嘗精緻日本菜好耐無出去拍拖,今晚蝦子餅帶咗我去銅鑼灣食 fusion 菜,一入餐廳就見到好靚嘅夜景,不過唔想太熱選擇坐室內。我地點咗兩Set Chef's 5 Course MenuZENG Umami Trio 刺身超級新鮮,極之鮮味,特別是帶子刺身,鮮味十足,好鮮甜。Hiroshima Oyster Soup蠔湯又鮮又濃,擺盤精緻Pasta睇返Menu 先發覺原來漏咗出呢碟無食到😅唔怪得食完好似唔夠飽Main Course Miso Black Cod Carta Fata超鮮甜的黑鱈魚,伴汁味道清甜,原來味道被魚吸晒,魚肉嫩滑,非常入味,好掂👍🏻Sliced M5 Wagyu Sirloin Steak伴著紅酒醬汁的M5和牛,入口幼嫩,可惜有啲肥膏、有啲筋,而且份量有點少。伴碟薯蓉也很好味。Dessert甜品是芝士蛋糕+ Tiramisu 雪糕,Tiramisu雪糕好好味啊😍忍不住全部吃掉😝$498 / per personZeng (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街18號V Point 30樓
浪漫夜景下品嘗精緻日本菜

我地點咗兩Set Chef's 5 Course Menu

ZENG Umami Trio
刺身超級新鮮,極之鮮味,特別是帶子刺身,鮮味十足,好鮮甜。

Hiroshima Oyster Soup
蠔湯又鮮又濃,擺盤精緻

Pasta
睇返Menu 先發覺原來漏咗出呢碟
無食到😅唔怪得食完好似唔夠飽

Main Course
Miso Black Cod Carta Fata

Sliced M5 Wagyu Sirloin Steak

Dessert

$498 / per person

Zeng (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 30樓