2025-04-17
羅宋紅湯紫薯忌廉湯凱撒沙律凱撒沙律美國牛柳古典浪漫 紅星餐廳黃昏時間,北角健康中街行人較稀少,見到一間佈置古樸典雅的西餐廳🍴,於是玉步邁移入去看看👀葫蘆中賣乜嘢??🍽️羅宋湯→濃郁飽滿紅湯。🍽️紫薯湯→濃烈薯味,夠曬creamy!🍽️鐵板US牛封門柳 鮮茹燒汁Order七成熟, 但肉質腍潤牛肉味厚,牛㚹切開不見血水,燒汁帶茹菌鮮味,好夾!👏🏼👏🏼🍽️琺𤨡鍋紅酒雜菜炆新西蘭羊膝琺瑯鍋經過細密打造,能為食材長久保温。由於結構剛硬故此不會釋放有害物質污染食物🥘。羊膝大部分啖啖肉,但黐埋少少嫩滑羊皮,感覺極之良好,配秋葵、薯蓉和車厘茄,很成功的一道菜式。👍🍽️板燒去皮雞脾🍗肉串雞脾去咗皮,不含脂肪夠健康,食落外脆肉帶甜味!👍🍽️煙肉🥓秋葵卷煙肉捲起秋葵,好夾!🍽️雙重芝士茄蓉醬巨啡菇芝士雖然雙重,不過一啲都唔覺得膩,大啡菇🍄🟫肉質肥美,彷彿肉一般香!🤤🍽️凱撒沙律一大碟加一小碟,營養均勻,椰菜和沙律菜爽口,粒粒脆卜卜、🥗blueberry,cheese chip, Delicious 🤤!🍽️西班巴斯克焦香芝士蛋糕rich cheese 豐富芝士帶焦香蛋糕🍰!感覺超正🤩!🍽️石榴汁清甜有果味,好飲。餐廳整晚迴旋
紅色琺𤨡鍋
古典浪漫 紅星餐廳
🍽️羅宋湯→濃郁飽滿紅湯。
🍽️紫薯湯→濃烈薯味,夠曬creamy!
🍽️鐵板US牛封門柳 鮮茹燒汁
🍽️琺𤨡鍋紅酒雜菜炆新西蘭羊膝
🍽️板燒去皮雞脾🍗肉串
雞脾去咗皮,不含脂肪夠健康,食落外脆肉帶甜味!👍
🍽️煙肉🥓秋葵卷
煙肉捲起秋葵,好夾!
🍽️雙重芝士茄蓉醬巨啡菇
🍽️凱撒沙律
🍽️西班巴斯克焦香芝士蛋糕
rich cheese 豐富芝士帶焦香蛋糕🍰!感覺超正🤩!
🍽️石榴汁
清甜有果味,好飲。
餐廳整晚迴旋着70年代的歐西歌曲🎵,讓我們享受了一個懷舊古典的晚上🌃,真係盡慶而回!🫶🏼🫶🏼