eml
🌊浜燒食堂 必食甲羅燒🦀
eml
2017-12-21
關注
呢間餐廳係喺天文台圍,好近諾士佛臺,地點都幾方便,不過開頭都用咗少少時間搵。去到天文台圍見到餐廳門口好搶眼。

餐廳環境幾好幾特別,好有喺日本食浜燒嘅感覺。

我哋點叫完嘢食,店員好貼心比咗個蔬菜前菜比我哋食,雖然個醬有DD咸但係都幾得意幾好味。

黎到食浜燒當然要食燒海鮮啦!我地叫咗兩隻北海道帆立貝同一隻人氣之選人氣蟹味噌甲羅燒。個甲羅燒真心係必食,我本身唔太好蟹膏,但係都覺得幾好味、好足料,有好多蟹膏、蟹子、蟹肉肉加隻鵪鶉蛋,真係好鮮味!我個朋友就本身好鐘意食蟹膏所以理所當然覺得好好味超鐘意個甲羅燒啦!而個燒帆立貝同樣好正!好大隻同好新鮮,燒得啱啱好,好鮮甜!

店員同我哋講話依家雞串燒有買一送一優惠,所以我哋叫咗四串送咗四串,超抵食!我哋叫咗兩串雞翅串、兩串手打雞絞肉棒、兩串雞皮串同兩串雞腎串。我覺得雞翅串最好味而手打雞絞肉棒最特別,因為會配生雞蛋醬油一齊食。而雞皮串就最邪惡但真係燒得好香好脆,所以我都豁咗出去啦!

雖然話黎食浜燒,但係我哋都忍唔住叫咗份魚生食。份魚生好新鮮同我最鐘意隻生蠔,好鮮甜好有蠔嘅鮮味。

店員同我哋講依家有個期間限定,每人食滿三百蚊就可以玩一手赤蝦🦐,我同我朋友一行兩個人食咗六百幾蚊所以有得叫。我隻手唔係好大但都好好,一手𢲡到七隻大大隻嘅赤蝦,四隻燒三隻做刺身。兩種食法都好好味,D蝦好鮮甜!嘩!真係好抵呀,平時叫一個order四隻赤蝦都要$78,依家有七隻免費,真開心!