2021-08-18 51 瀏覽
前幾日去咗MegaBox行街,見到爆丼屋d魚生飯好吸引,於是就入咗去食晚餐,menu花多眼亂,我同朋友諗咗一陣先揀到想要咩丼😛 兩款丼都各有千秋👍🏻北海豐盛丼 𥚃面有:牡丹蝦/帆立貝/三文魚籽/海膽/左口魚邊。五樣材料份量好多,真係鋪滿晒成個飯面。牡丹蝦幾大隻,仲比足兩隻添🦐,入口就正正常常不過不失。帆立貝好大粒好鮮甜,呢個推介大家嗌👍🏻 三文魚籽脹卜卜,咸度亦啱啱好。海膽份量就少咗dd,味道就少少清甜,唔係好濃果嗰種,都唔錯。而左口魚邊就好脹卜卜好肥美,食落口好香魚油味🐟 四重火山盛丼𥚃面有:拖羅蓉/蟹肉/三文魚籽/海膽。呢個丼飯真係成座山咁,用料好慷慨!呢四樣材料都真係冇令我失望,拖羅蓉多到食極都食唔完🤤,蟹肉就正正常常係鮮甜嘅,相比起其他就少咗啲啲,如果再多啲就好喇🦀 魚籽同上面嗰個丼飯一樣質素,好食!呢款海膽好似比起上面嗰個再鮮甜d,同樣易入口。四種材料一次過咁食好滿足😝

北海豐盛丼

四重火山盛丼