2019-06-19 34 瀏覽
喺粉嶺終於有一間食越南嘢嘅地方! 對上一次去越南旅行後,就對越南嘅粉麵念念不忘!店內設計時尚,牆上面仲有一個越南女郎壁畫!椰汁三色冰(HKD26)~ 三色冰嘅椰汁夠香濃,裏面嗰三樣嘢,係綠豆、紅豆同埋一條條綠色既燕菜條 ,本身呢三樣嘢如果做得唔好,就會好淋bet bet,但呢度做到三樣嘢都保留返佢應有嘅口感,配搭埋一齊絕對係彰顯到佢最大嘅美味!牛油雞翼(HKD46) ~ 見到佢嘅牛油雞翼 ,淨係睇樣都知道極度香脆,加埋上面嘅蒜片做調配,真係又邪惡又忍唔到口! 絕對配得上「外脆內軟」呢四個字!酸辣蝦頭膏扎肉湯檬粉(HKD68) ~ 其實食湯麵,湯底都佔一個非常重要嘅元素,而呢個湯係酸辣湯底嚟嘅! 非常好食!!!! 首先酸辣已經係好開胃,佢令人係越食越想食!愈食愈辣!夠曬刺激! 扎肉都係越南嘅名物 !當然都會令我失望啦!而蝦都係彈牙嘅!證明都係用新鮮嘅用料!香茅豬扒湯檬粉(HKD56) ~ 呢個湯底係用咗牛肉湯底,而我嗰個餸係豬扒, 豬扒香茅味唔會太濃, 反而剛剛好刺激到我嘅味蕾! 一個麵滿足哂有牛同埋豬,絕對有協同效應!令到佢非常出色!最重要嘅一環,就係佢冇收加一! 即時覺得送咗個九折比

店內設計時尚,牆上面仲有一個越南女郎壁畫!

最重要嘅一環,就係佢冇收加一! 即時覺得送咗個九折比我😍

不得不提餐廳全部都係用一啲後生仔女去做侍應,見到佢哋有衝勁、有熱誠,係難得一見嘅現象,絕對感受到佢哋嘅活力,喺呢個氛圍裏面,令到自己心情都輕鬆啲!
外賣自取